Ankara

GÖL-DER Başkanı Demirci:

12:56 21 Kasım 2015
GÖL-DER Başkanı Demirci:

"Son zamanlarda Mogan Gölü’yle ilgili kamuoyunda ciddi beklentiler oluştu. Geçtiğimiz yıl ekim ayında imzalanan protokol Gölbaşlılar olarak hepimizi ümitlendirdi"

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı Gürsel Demirci, Mogan Gölü'yle ilgili kamouyunda ciddi beklenti oluştuğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl ekim ayında imzalanan protokol Gölbaşlılar olarak hepimizi ümitlendirdi" dedi. 

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gölbaşı'nın en önemli değerlerinden Mogan'ın kurtarılması amacıyla yıllardan bu yana birçok girişimde bulunulduğunu belirtti.

Alınan önlemler ve çalışmaların Mogan'daki kötü gidişatına "dur" demeye yetmediğini ifade eden Demirci, "Son zamanlarda Mogan Gölü’yle ilgili kamuoyunda ciddi beklentiler oluştu. Geçtiğimiz yıl ekim ayında imzalanan protokol Gölbaşlılar olarak hepimizi ümitlendirdi. Bir mesafe katedildiğini de ümit ediyorum. İnşallah bir an önce Mogan Gölü eski sağlıklı günlerine kavuşur. Tekrar yüzülebilecek, insanların faydalanabileceği bir pozisyona ulaşır" diye konuştu.

Mogan Gölünün sadece Gölbaşı için değil Ankara için de çok önemli olduğunu dile getiren Demirci, Ankara’da yapay göletlerin haricinde doğal olan gölün sadece Mogan olduğunu söyledi. Gölün çevresinin bir an önce düzenlenerek turizme kazandırılması gerektiğini belirten Demirci, göldeki kirliliğin son aylarda ciddi derecede arttığını ifade etti.

Kirliliğin çevreden gelen atık sulardan kaynaklandığını aktaran Demirci, "Göldeki bitki türü çok farklı boyutlara ulaşmıştır. Sudaki oksijen oranı her geçen gün düşmektedir. Bu da toplu balık ölümlerine sebebiyet vermektedir. Bekleğimiz o ki; bir an önce temizlensin, Gölbaşımıza ve Ankaramıza kazandırılsın. İnşallah beklentilerimiz gerçekleşir, gölümüz bir an önce temizlenir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.