Ankara

ASKİ'ye uluslararası sertifika

12:14 04 Aralık 2015
ASKİ'ye uluslararası sertifika

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün içme suyu analiz laboratuvarlarına, Uluslararası Akredite Servisi (IAS) tarafından akreditasyon sertifikası verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, merkezi Amerika'da olan IAS tarafından ASKİ'ye akreditasyon sertifikası verildiği bildirildi.

Türkiye'de bir ilki başaran ASKİ'nin içme suyu analiz laboratuvarlarının teknik yeterliliğini ve güvenirliliğini uluslararası boyutta bir kez daha ispatlamış olduğu belirtilerek, ASKİ'nin daha önce Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından da akredite edildiği vurgulandı.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, IAS'tan bu belgeyi almanın sevindirici olduğunu ifade etti. 

Merkez laboratuvarın ilk kez 1999 yılında "TSE Laboratuvar Yeterlilik Belgesi" aldığını ve 2009 yılında TÜRKAK tarafından akredite edildiğini de hatırlatan Kaya, "Laboratuvarımızda tüm analizler, Dünya Sağlık Örgütü, EPA Amerikan Standartları ve EN Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak yapılmaktadır. Laboratuvarlarımızın kalitesi ve sonuçların güvenilirliğiyle ilgili zaten hiçbir şüphemiz yoktu" ifadesini kullandı. 

Kaya, laboratuvarın alanının en iyi donanım ve teknik personeline sahip olduğunu belirterek, "Son olarak IAS tarafından verilen akreditasyon sertifikası ile de yapılan analizlerin tartışmaya mahal vermeyecek şekilde, uluslararası boyutta kayıtsız şartsız kabul gördüğü, tekrar tescillenmiş oldu. Kalitemizin ve güvenilirliğimizin göstergesi olan uluslararası bir belgeyi kısa zamanda almak, bizim için gurur verici" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.