Ankara

Orman mahallelerinde kışlık yakacak telaşı başladı

09:46 07 Aralık 2015
Orman mahallelerinde kışlık yakacak telaşı başladı

 Çubuk ilçesinde Orman İşletme Şefliğinin izniyle orman mahallelerinde yaşayanlar, kışlık yakacağı temin etme telaşına düştü. 

Çubuk Orman İşletme Şefliği'nce 13 orman mahallesinde meşe ağaçları için budanması ve budama sonucunda elde edilen orman ürünlerinin toplanabilmesi için yöre sakınlerine izin verildi. 

Verilen izinle ormanların bakımı temin edilirken ilçeye bağlı 13 orman mahallesinde yaşayanlar da kışlık yakacak temin etme imkanına kavuştu. 

Kuruçay Köyü Muhtarı Mükremin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da orman işletmenin verdiği izinle kendilerine gösterilen yerlerdeki ağaçların budamasını yaptıklarını belirterek, "Bunun sonucunda elde ettiğimiz odunları da kışlık yakacak olarak evlerimize götürüyoruz. Herkes bir kış boyunca yakacağı kadar odunu götürüyor. Ondan fazlasını götürmeye mevsim şartları ve doğal yapı da müsaade etmez" diye konuştu. 

Kuruçay Mahallesi sakinlerinden Osman Çelik de kışlık yakacak ihtiyaçlarını her yıl verilen izinle ormandan karşıladıklarını ifade ederek, "Kışlık ihtiyacımız nedeniyle ormanda kesim yapıyoruz. Havalar bayağı bir soğudu, kışlık tedarikimizi iyi yapmazsak yarı yolda kalırız" dedi.

İsmail Sarı da hava koşullarının zorlu olmasına rağmen yakacak temin etmek için canla başla budama işinde çalıştıklarını söyledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.