Ankara

"Sera Kent" üreticilerinden belediyelere çağrı

14:04 07 Aralık 2015
"Sera Kent" üreticilerinden belediyelere çağrı

 Çubuk ilçesinde, kaymakamlık desteğiyle dış mekan süs bitkisi üretmek amacıyla kurulan "Sera Kent"te üretim yapan girişimciler, belediyelerin kent peyzajı için ihtiyaç duydukları bitkileri kendilerinden temin etmesi çağrısında bulundu. 

"Sera Kent"te üretim yapan 16 girişimci, ürettikleri çiçekleri satamadıkları için işçi çıkarmak ve yakın zamanda seralarını kapatmak zorunda kalacaklarını savunarak, belediyelere çağrıda bulundu.  

Ellerinde pankartlarla içinde bulundukları zor koşulları protesto eden işletmeciler, Ankara'daki belediyelerin ihtiyaç duydukları dış mekan çiçeklerini kendilerinden temin etmesini istedi. 

"Sera Kent"te üretim yapan girişimcilerden Fahriye Bostan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyelerin destek vermemesi nedeniyle iflas noktasına geldiklerini savunarak, şunları kaydetti: 

"Burada 16 işletme var, üretiyoruz ama ürettiklerimizi satamıyoruz. Hele bu sene ürünlerimizi alan hiç olmadı, seralarımızda çiçeklerimiz hep kaldı. Satamadığımız için iflasın eşiğine geldik. Önceki yıllar belediyeler gelip alıyorlardı, ama bu sene alan olmadı. Ankara’nın süs bitkisi ihtiyacını biz buradan karşılayabiliriz. Sadece bende 20 işçi çalışırken, toplam 300 bayan işçi çalışıyordu. Şu an üretip satamadığımız için eleman da çalıştıramıyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.