Ankara

AŞTİ'de unutulanlar şaşırtıyor

10:09 21 Aralık 2015
AŞTİ'de unutulanlar şaşırtıyor

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminalinde 2009'dan bu yana, ok ve yay takımı, kamp çadırı, düğün fotoğraf albümü, cep telefonu, otomobil tamponu ve fren balatasının da aralarında bulunduğu 3 bin 474 eşya unutuldu

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminalinde (AŞTİ) 2009 yılından bu yana ok ve yay takımı, porselen yemek takımı, kamp çadırı, düğün fotoğraf albümü, cep telefonu, otomobil tamponu ve fren balatasının da aralarında bulunduğu 3 bin 474 eşya unutuldu.

 AŞTİ Halkla İlişkiler ve Eğitim Müdürü Gökhan Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terminale gelen yolcuların ve yakınlarının unuttuğu eşyaların kayıp eşya bürosunda muhafaza edildiğini söyledi. 

Unutulan eşyalar arasında ok ve yay takımı, kamp çadırı, düğün fotoğraf albümü, porselen yemek takımı, cep telefonu, otomobil tamponu, fren balatası ve helezon yayına kadar birçok eşyanın bulunduğunu kaydeden Öztürk, "2009 yılından bu yana terminalde unutulan eşyaların sayısı 3 bin 474'e ulaştı" dedi. 

Öztürk, altın, bilezik, para gibi unutulan değerli eşyaların banka hesabında tutulduğunu anlatırken, gıda ve benzeri ürünlerin ise bozulma ve çevreye verebileceği zarar nedeniyle tutanakla imha edildiğini anlattı.

- Unutulan eşyalar 5 yıl saklanıyor

AŞTİ'ye Türkiye'nin birçok noktasından yolcu geldiğine dikkati çeken Öztürk, "Unutulan eşyaları 5 yıl saklamak zorundayız. Eşyalar ilk yıl orijinal haliyle saklanıyor, ardından paraya çevriliyor. Unutulan eşyaların sahipleri 5 yıl boyunca eşyalarının akıbetini sorabilir" ifadelerini kullandı. 

Unutulan ve bir yıl boyunca geri alınmayan eşyaların satış sürecinin komisyon kurularak işletildiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Satışa çıkarılan eşyadan elde edilen para, eşyanın sahibi adına saklanıyor. Dolayısıyla 'Ben şu eşyamı kaybetmiştim' diyen biri geldiğinde eşyası satılmışsa parası iade ediliyor. Şayet 5 yıl sonunda kimse eşyayı sormazsa, dernek kararıyla hayır kuruluşlarına bağışlanıyor veya şirkete gelir kaydediliyor."

Öztürk, kayıp eşya bürosunun açıldığı günden bu yana yüzde 50 civarında geri teslimatının yapıldığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.