Ankara

Minik eller "merhameti" resmetti

15:52 24 Aralık 2015
Minik eller "merhameti" resmetti

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri düzenledikleri programda "merhameti" kağıtlara resmetti

 Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, düzenledikleri Resimle Terapi programıyla "merhametin" resmini yaptı.

Çubuklu minikler, insanları merhamete davet etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla merhamet kavramını kağıtlara nakşetti.

Proje sorumlusu Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem, dünyanın merhamete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dünyada yaşanan sorunların merhametten yoksun insanlar nedeniyle yaşandığını ifade eden Erdem, "Biz ne kadar önceden başlarsak merhametli, sevgili bireyler olmaya, o kadar dünyamız ve geleceğimiz için daha iyi olur. Bu yaptığımız projeyle insanları merhametli, sevgili ve saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Terör ve savaşlardan çok rahatsız olduklarını anlatan Erdem, savaşların bitmesini ve çocukların artık ağlamamasını istediklerini ve bu kapsamda projenin yararlı olacağını belirtti.

Programa katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, çocuklarla ve resimleriyle yakından ilgilenen Acehan, çocukların yaratıcı ve duyarlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız çok yaratıcı, güzel şeyleri kağıt üzerine dökmeye çalışıyorlar. Bir çocuğumuza şunu sordum, 'sokak köpeklerimiz var, bunları ne yapalım? tüfekle mi öldürelim, zehirleyerek mi öldürelim?' diye, çocuk bana, 'hayır onları yaşatalım' cevabını verdi. Yani çocuklarımızın, kanaat önderleri olduklarını söyleyenlere göre çok daha merhametli olduğunu gördüm ve hissettim. Çok güzel yaratıcı fikirlerle resimler yapıyorlar."

Çocuklarla birlikte merhamet konusunu işleyen köylü ressam lakaplı Halil Basri Uluğ ise kendisinin çocukların daveti üzerine katıldığını ve gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.