Ankara

Çin heyetinden ATO'ya ziyaret

14:10 29 Aralık 2015
Çin heyetinden ATO'ya ziyaret

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Çin'den Türkiye'ye gelen heyet ile görüştü

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jiangxi eyaletine bağlı Xinyu şehrinden ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'ye gelen heyeti kabul etti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Xinyu Belediye Başkanvekili He Weihua başkanlığındaki heyette, Xinyu Ticaret Ofisi Direktörü Gua Ruixin ve şehrin önde gelen iş adamları yer aldı. He Weihua, Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye'nin iki dost ülke olduklarını ve bu dostluğun uzun bir tarihi geçmişe dayandığını belirterek, "İş dünyası olarak bu dostluğu pekiştirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ankaralı işadamları ile ticari ilişkileri geliştirmek ve teknoloji transferi sağlamak üzere ATO'yu ziyaret ettiklerini belirten He Weihua, heyetteki işadamlarının ağırlıklı olarak yeni enerji teknolojileri alanında üretim yaptıklarını anlattı. He Weihua, önümüzdeki günlerde ATO ile iyi niyet anlaşması imzalayarak karşılıklı yatırım olanaklarını ele almak ve iş görüşmeleri yapmak istediklerinin altını çizdi.

Daha sonra söz alan Çinli iş adamları, Çin'de yaptıkları yatırımları anlatarak, Türkiye'ye ürün satabileceklerini ya da Ankaralı yatırımcılarla birlikte fabrika kurarak üretim yapabileceklerini belirttiler.

- "Çin ile ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek isteriz"

Ankara'nın ihracatını artırmak için ATO üyelerinin yurt dışına açılması konusunda çaba gösterdiklerini kaydeden Bezci, "Ankaralı iş adamlarımızın Çin ile ticareti ilişkileri var. ATO olarak Ankara'nın ihracatını artırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede Çin ile mevcut ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek isteriz. Çin'den ürün satın almak yerine teknoloji transfer ederek imalat yapmak Ankara ekonomisi açısından daha yararlı olacak. Heyetin iyi niyet anlaşması önerisine sıcak bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bezci, önümüzdeki günlerde gerekli yazışmaları yaparak ATO üyelerinin Çinli muhataplarıyla tanışmasını sağlayacak bir organizasyon yapılmasını önerdi.

Heyetin Türkiye’deki temaslarına öncülük eden Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneğinin (TÜÇİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeyneş İsmail ile derneğin istişare kurulu üyeleri olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel, ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal ve ATO Meclis Üyesi Seçim Aydın da ziyaret sırasında hazır bulundular.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.