Ankara

Engellilere kaybolmaya karşı "sevgi izi" dövmesi yapıldı

14:29 06 Ocak 2016 1 Yorum Var
Engellilere kaybolmaya karşı "sevgi izi" dövmesi yapıldı

 Çubuk ilçesindeki özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engellilerin kollarına velilerinin onayıyla kaybolmaları halinde kimlik bilgilerine ulaşılmasını sağlayacak numaralar dövme olarak işlendi. 

Çubuk’ta faaliyet gösteren Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, zihinsel engelli ve yaşlı bireylerin kaybolmaları halinde kolayca ailesine ulaşılabilmesi için başlatılan "Sevgi İzi Projesi"ne katıldı. 

 "Benibuldular.com" internet sitesi üzerinden alınan alınan numaraların zihinsel engelli ve yaşlı bireylerin kollarına dövme olarak işlenmesi ve bu numaradan bulunan kişinin ailesine kolayca ulaşılmasını amaçlayan projeye katılan merkezde, velilerinin de onayıyla burada eğitim gören engelli bireylerin kollarına numaraları dövme olarak işlendi. 

Harika Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Burak Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumda eğitim alan zihinsel engellilerin koluna yaptırılan dövme sayesinde artık kaybolmaları durumunda, bulan kişilerce kimliğinin çok hızlı bir şekilde tespit edilerek ailesine ulaşılabileceğini söyledi.

Kızının koluna "sevgi izi" dövmesi yaptıran velilerden Gülsen Kocayavuz da çocuğunun sık sık kaybolduğunu ve endişe ettiklerini dile getirerek, "Kızımın koluna Sevgi İzi dövmesi yaptırdık, teşekkür ederiz. Bu dövme çocuğum kaybolduğu zaman bulunması için bize çok yardımcı olacak" dedi. 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • necla 8 yıl önce Şikayet Et
    benim oglum otizim bende sevgi izi yaptırmak istiyorum
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.