Ankara

ALKÜ, yeni logosunu tanıttı

15:23 07 Ocak 2016
ALKÜ, yeni logosunu tanıttı

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,  "Biz kökleri mazide hedefleri atide olan bir üniversiteyiz, sloganıyla yola çıktık. Logoyu kurumun görünen yüzü olarak gördük" dedi.

ALKÜ logosu, Rektörlük binasında gerçekleşen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Pınarbaşı, Kızılkule, Alanya Kalesi, çift başlı kartal gibi Alanya’nın simgelerinin çeşitli kurumlarca daha önce kullanıldığını ifade etti.

Üniversite olarak daha özgün bir logo tasarlamak istediklerini anlatan Pınarbaşı, bunun için çeşitli kesimlerin ve öğrencilerin önerileri ışığında logoyu tasarladıklarını ifade etti.

Yaklaşık üç aydır logo üzerinde çalışıldığını belirten Pınarbaşı, "Biz kökleri mazide hedefleri atide olan bir üniversiteyiz' sloganıyla yola çıktık. Logoyu kurumun görünen yüzü olarak gördük. Başka bir ifadeyle logoyu bir kurumun kendisini temsil ve ifade yeteneği olarak algıladık" dedi.

Logonun çeşitli simgelerle anlamlandırıldığını ifade eden Rektör Pınarbaşı, şöyle konuştu:

"Logoda bulunan sekiz köşeli yıldız Selçuklu Süsleme  Sanatlarından Kündekari Yıldızından esinlenerek yapıldı. Saygı, sevgi, merhamet, adalet ve hikmet gibi erdemleri sembolize ediyor. Logodaki turuncu renkli çizim kızı, lacivert renkli çizim de erkek öğrencileri eşit bireyler olarak temsil ediyor. Ayrıca kız ve erkek öğrencilerin aynı zamanda Türkiye ve birliğin temsili olan ‘Lale’ figürünü oluşturuyor. Lalenin içinde bulunan su damlasında ise ‘Canlı olan her şeyi sudan yarattık.’ ayeti baz alınarak ‘Biz canlı olan her şeyle ilgiliyiz’ felsefesi anlatılmaktadır. Damla aynı zamanda Alanya’nın güzel denizini temsil etmektedir"

Rektör Pınarbaşı, toplantının ardından muhabirler ile toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.