Ankara

Ankara'daki ikinci el oto galerileri taşınıyor

12:01 15 Ocak 2016 2 Yorum Var
Ankara'daki ikinci el oto galerileri taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’da ikinci el alım satımı yapan oto galerilerinin, 1 Mart 2016 tarihine kadar Esenboğa Yolu'ndaki yeni işyerlerine taşınmasına karar verdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aylık olağan toplantısında, ikinci el oto galerilerinin şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili Başkanlık yazısı görüşüldü. İkinci el oto alım satımı yapan galerilerin, 1 Mart 2016 tarihine kadar Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'nda kendilerine ayrılan bölgedeki yeni işyerlerine taşınmasına yönelik yazı Meclis'te kabul edildi.

Kararın gerekçesinde, apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığı, araçların yol kenarlarında, kaldırımlarda ve yollarda sergilenmesi nedeniyle yayaların kaldırımlarda rahat yürüyemedikleri, bu araçların aynı zamanda trafik akışını engellediği belirtildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca, 1 Mart'a kadar taşınmayan işyerlerinden ruhsatlı olup faaliyet gösterenlerin ruhsatlarının iptal edilmesine, bu işyerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edilmelerine oy birliği ile karar verdi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Mümtaz hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    Kanun kaç senedir çıkıyor ama uygulayan yok.yıllarca neden uygulanmıyor.izmirde 10 yıldır sehir içinde tek galeri yok ama ankarada her apartman altında galeri var nerdeyse.vatandasa verilen söz tutulsun acilen 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ali osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı,umarım başka meslekler adı altında araç satanların da hepsi buraya taşınır.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.