Ankara

Yurtta kış

13:38 21 Ocak 2016
Yurtta kış

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı.

İlçe merkezinde 15, Yiğitli ve Yılmaz Mahallerinde 20, Karagöl ve Yukarı Çavundur bölgelerindeyse 30 santimetreyi bulan kar nedeniyle belediye ekiplerince karla mücadele çalışması yürütülüyor.

Çubuk Belediyesi ekipleri, ilçe merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de Karagöl, Yukarı Çavundur, Yiğitli, Yenice, Taşpınar ve Akkuzulu grup yollarında kar temizliyor.

İlçede eğitime de bir gün ara verilmesi nedeniyle çocuklar, sokaklarda kar topu oynadı, kaydı.

Çocuklar, kar yağışına çok sevindiklerini belirttiler.

Esnaflar da aralarında kar topu oynadı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk ve yağışlı havanın etkisini arttırdığını söyledi.

Kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başkan Acehan, yeterli tuz stoklarının bulunduğunu kaydetti.

Acehan, ekiplerin 24 saat cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Acehan, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 5 küreme, 5 tuzlama aracı ve 80 personelle karla mücadele yaptıklarını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Çubuk Şube Şefi Cengiz Özaydın da 2 greyder, 2 kar küreme aracı, 3 kepçe, 7 kamyon ve 50 personelle gurup ve mahalle yollarında karla mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi.

Özaydın, açılan yolların yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kapandığını belirtti.

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, bu gün muhtarlarla toplantı düzenlemeyi planladıklarına değinerek, yolların kapalı olması nedeniyle toplantıyı iptal ettiklerini söyledi.

Şan, şunları kaydetti:

"Yollarımız kapalı olsa da kar yağması bizleri çok mutlu etti. Kar yağması demek suyumuzun artması ve mahsulümüzün bereketlenmesi demek. Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.