Ankara

Çubuk'ta sofraları yöresel lezzetler süslüyor

15:27 22 Ocak 2016
Çubuk'ta sofraları yöresel lezzetler süslüyor

Çubuk ilçesinde asırlardır hazırlanan yöresel lezzetler, kışın da sofraları süslüyor.

Çubuk mutfağına özgü dökme tarhana çorbası, kuzu çevirme, çekme pişmaniye, vişne hoşafı ve yazma çöreği asırlardır özel günler günler için hazırlanıyor.

Kentte özellikle kış aylarında tüketilen ve sonbaharda kadınlar tarafından imece usulüyle hazırlanan dökme tahrana, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Kışlacık Mahallesi aşçılarından Meliha Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle düğün ve toplantılarda köylerinde yöreye özgü yemeklerin yapıldığını belirtti.

Bir araya geldiklerinde farklı yemeklerden oluşan menü hazırladıklarını dile getiren Sarıkaya, "Bu yemekleri bir araya geldiğimizde hazırladığımız sofralarımızda yer alması asırlardır süre gelen bir gelenektir. Bu gelenek hem köyde yaşayanları hem de köyden göç edenleri bir araya getirerek, birlik ve beraberliğimizi sağlıyor" dedi.

Düğün ve toplantı sofralarında yöresel yemeklere önem verdiklerini anlatan Sarıkaya, dökme tahrana çorbasının kışın tok tuttuğunu belirtti.

Özellikle hastalara çorbanın yapılarak yedirildiğini anlatan Hanım Göksü ise söz konusu çorbanın genelde kışın tüketildiğini, hastalara da ikram edildiğini vurguladı.

İbrahim Özdemir de kuzu çevirmenin de yöresel lezzetler arasına yer aldığını, meşe ateşinde pişirildiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.