Ankara

TJK'dan ikinci "Özgecan Aslan Koşusu"

11:55 03 Mart 2016
TJK'dan ikinci "Özgecan Aslan Koşusu"

Türkiye Jokey Kulübü (TJK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadına şiddet konusuna dikkati çekmek için geçen yıl öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan adına koşu düzenleyecek.

TJK'dan yapılan açıklamaya göre, Özgecan Aslan Koşusu, "Şiddetin karanlığına karşı sevgiyle koşuyoruz" sloganıyla bu yıl Adana'da ikinci kez gerçekleştirilecek.

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda saat 19.30'da başlayacak yarışa, TJK Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Aslan'ın ailesi katılacak.

Ekinci, geçen yıl TJK Başkanlığı'na seçildiği dönemde Özgecan Aslan'ın dehşet verici bir olay sonucunda hayatını kaybettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu olay hepimizi son derece üzdü ve derinden sarstı. TJK olarak atçılık sektörünün erkek egemen ortamında Türkiye'nin kanayan yarasına parmak basmak ve farkındalık yaratmak için olabilecek en hızlı şekilde harekete geçtik ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle sevgili kızımız Özgecan Aslan adına bir koşu düzenledik. Bu sayede Özgecan kızımızın ailesiyle birlikte konuya kendi çerçevemizden dikkat çekmeye çalıştık. Bu yıl Özgecan Aslan adına ikincisi düzenlenecek koşuyla 'kadına şiddete hayır' demeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.