Ankara

Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliği

14:55 12 Mart 2016
Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliği

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla Van'da gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliğinde 23 hekime, başarılarından dolayı teşekkür belgesi ve sertifika verildi.

Sağlık Bakanlığınca il sağlık müdürlerinin katılımıyla bir otelde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği düzenlendi.

Törende, serum takılmasını gerektiren rahatsızlığı olmasına rağmen acil servise getirilen küçük kıza müdahale eden Dr. Pelin Kekeç ile şehit annesi Döne Okur'un reçetesine düştüğü "Şehit annesidir, öf bile demeyiniz" notuyla kamuoyunun gündemine gelen Dr. Ayşenur Hoş'un da aralarında bulunduğu 23 hekime teşekkür belgesi ve sertifika verildi.

Yılın hekimleri arasında yer alan Latif Hacıoğlu, Ulaş Doğan, Mehmet Yardımcı, Hüseyin Gerçek, Volkan Akaslan, Funda Yılmaz, Özgür Yavuz, Şinasi Korkmaz, Süheyla Görmez, Ali Yoğun, Metin Karadaban, Seher Tekeli, Esra Yıldız, Gürkan Tuncer, Müjgan Balta, İbrahim Küçük, Mehmet Berat Büyüksırıt teşekkür belgelerini Başbakan Davutoğlu'ndan aldı.

Kekeç ve Hoş'a Sare Davutoğlu tarafından "mesleği onurlandıran doktorlar" ödülü verildi.

Gökçe Yılmaz, Muhabbed Abdulmalek Khaf, Melike Başpınar ve İhsan Kara a "Anne ve bebek dostu" kategorisindeki ödüllerini Sare Davutoğlu'ndan aldı.

Sare Davutoğlu, kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatarak, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Başbakan Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıkladığı sağlık çalışanlarıyla ilgili düzenlemelerden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Sare Davutoğlu, "Fiziki imkanlar ve çalışma şartlarımızın iyileştirilmesiyle birlikte hasta-hekim arasındaki güvenin de pekiştirildiği güzel çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

- "Hayatımın ödülü"

Tokat’ta görev yapan Dr. Ayşenur Hoş da 2008 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ömer Çınar'ın annesi Döne Okur ile karşılaşmasını anlattı.

Tedavi için gelen Okur'un moral bozukluğunu fark ettiği için psikiyatri konsültasyonu takibi yapılması isteğiyle reçeteye "Şehit annesidir, öf bile demeyiniz" notu yazdığını hatırlatan Hoş, Döne Okur'un artık herkesin annesi olduğunu belirtti.

Vatandaşların şehitler sayesinde özgür bir şekilde yaşayabildiklerini aktaran Hoş, "Şehit anneleri bizlere şehitlerin birer emaneti. Onlara özel ilgi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Döne Okur'un herkese selam söylediğini ve muhabbetlerinin devam ettiğini aktaran Hoş, aldığı ödülün kendisini çok duygulandırdığını kaydetti. Hoş, "Başbakanımız ve bakanımız ile beraber olmak muhteşem bir duygu. Hayatımın ödülü" diye konuştu.

- "Ödülümü, sağlık çalışanları adına alıyorum"

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Hastalıkları Pediatri Anabilim Dalı'nda asistan olarak görev yapan Pelin Kekeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetçi olduğu sırada solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı geçirdiğini ve serum takıldığını belirtti.

Hastanede aynı gün hasta yoğunluğu olduğunu ve acil servise bir kız çocuğu getirildiğini anlatan Kekeç, "Hastalarımı terk edemedim ve küçük kıza müdahale ettim. O esnada Doç. Dr. Mahmut Ekici hocamız geldi, benim çocuğa müdahale ettiğimi görünce hem çok duygulandı hem de çok mutlu oldu. Anlık fotoğrafımı çekmiş, benim de bilgim yoktu" diye konuştu.

Ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Kekeç, "Bu ödülü tüm sağlık çalışanları adın alıyorum, onlara ithaf ediyorum. İnşallah daha güzel, sağlıklı, sağlıkta şiddetin olmadığı günler geçiririz" ifadelerini kullandı.

Törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mehdi Eker ile 81 ilin sağlık müdürü katıldı. Törenin sonunda İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.