Ankara

Yeni Şafak gazetesinin Facebook hesaplarının kapatılması

14:44 21 Mart 2016
Yeni Şafak gazetesinin Facebook hesaplarının kapatılması

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un Yeni Şafak gazetesinin sayfalarını hiçbir gerekçe göstermeden kapatması, Anadolu medyasının tepkisine neden oldu. Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Burhan açıklamada, Facebook yönetiminin Yeni Şafak'ın sayfalarını gerekçe göstermeksizin kapatarak bir sansüre imza attığını belirterek, "Bu uygulamayı tüm basın yayın organlarına yapılmış sayıyor ve kınıyoruz. Her zaman özgürlüklerden söz eden sosyal paylaşım sitesi Facebook'un, terör örgütü yandaşları ve üyelerinin bölücü paylaşımlarına göz yumması da tarafımızdan anlaşılmamaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeden Türkiye'de legal yayın yapan bir gazetenin Facebook sayfalarını hukuksuz şekilde kapatması ve bu sansürün gerekçeleri ve nedeni ile alakalı bir açıklama yapmaması akıllara farklı soruları getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Sosyal paylaşım sitelerinin, birilerinin insanları veya kuruluşları tehdit edici bir mecra olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Burhan, şunları kaydetti:

"Ülke yönetimlerinin, hükumetlerin çağrılarını ve uyarılarını dikkate almayan Facebook'un, bazı terör örgütlerinin yönlendirmesiyle hareket ettiği görülmektedir. Bizler 320 Anadolu medyasını temsilen, terör örgütlerinin arka bahçesi haline gelen bu platforma su taşıyamayız. Ülkelerin, kurum ve kuruluşların, insanların özgürlüklerini ve yaşam alanlarını etkileyecek varlıkların yetişmesine katkıda bulunmayacağımızı bildirir, gereğinin derhal yapılmasını istediğimizi ifade etmek isteriz. Yeni Şafak, Facebook sayfası açılmazsa, 320 Anadolu medyası da Facebook’tan çıkacak."

Bu sorunun çözülmemesi durumunda, 320 medya kuruluşu olarak sosyal paylaşım sitesinde bulunan hesaplarını donduracaklarının altını çizen Burhan, "Bugün Facebook tarafından Yeni Şafak'a yapılan susturma eylemi, yerli ve milli duruş sergileyen tüm medyayı tehdit etmektedir. İnsanlarla haber, iletişim ve diyalog kanalı olarak kullanılan sosyal paylaşım sitesinin anlamsız ve saçma sapan bir uygulama ile Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşlarından birinin hesabını keserek milletle olan iletişim ve diyalog kanalını kapattığını sanıyorsa yanılmaktadır. Kamuoyunun bu tür uygulamalara gerekli tepkiyi vereceğine inanıyor, bu çirkin yaklaşımın son bulmasını arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.