Ankara

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın:

16:33 22 Mart 2016
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın:

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, üretim yapanlara ayrıcalık ve öncelik tanınması gerektiğini belirterek, "Üreticilerin ödüllendirilmesini, önlerine kırmızı halı serilmesini bekliyoruz. Her şeyimizin üretimle çözüleceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, OSTİM Yönetim Kurulu'nun bazı milletvekillerini OSTİM OSB Yönetim Binası’nda ağırladığını belirtti.

Hükümet politikalarıyla yerli üretimin desteklenmesi yönünde çok ciddi değişimler yaşandığına dikkati çeken Aydın, yerli üretime, yerli sanayiye ve milli üretime ağırlık verildiğini ve çalışmaların buna odaklı olduğunu kaydetti.

Üretim yapan insanların ödüllendirilmesini beklediklerini belirten Aydın, sanayicilerin yatırımlarını yaparken bütün varlıklarını ortaya koyduklarını ifade etti. Aydın, üretim yapanlara ayrıcalık ve öncelik tanınması gerektiğinin altını çizerek, hükümetin eylem planlarında bu ayrıcalıkların bulunduğunu ancak henüz hayata geçirilemediğini bildirdi.

Türkiye'nin bütün eksiklerini üretimle tamamlayarak dünyayla mücadele etmeye hazır olduklarına işaret eden Aydın, "Üreticilerin ödüllendirilmesini, önlerine kırmızı halı serilmesini bekliyoruz. Her şeyimizin üretimle çözüleceğine inanıyoruz. Ama Türkiye’de pek çok konu maalesef üretimin önüne geçiyor, ödüllendiriliyor. Buralardan Türkiye çözüm çıkaramaz. Çözüm, üretimden, ihracattan, inovasyondan çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.