Ankara

Yaşlılar Haftası'nda ustalardan gençlere "lezzet" eğitimi

16:55 25 Mart 2016
Yaşlılar Haftası'nda ustalardan gençlere "lezzet" eğitimi

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Anadolu'nun yöresel lezzetleri gençlere tanıtıldı.

AK Parti Ankara İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından Aşçılık Akademisi'nde düzenlenen etkinlikte, usta eller tarafından yapılan yöresel yemekler, davetlilerin beğenisine sunuldu.

Programa katılan gençlerle yemek yapan AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem büyüklerin deneyimlerini genç kuşaklara aktarmak hem de yöresel lezzetleri gençlere tanıtmak adına bir araya geldiklerini söyledi.

Anadolu'nun hem medeniyetlere ev sahipliği yaptığını hem de güzel lezzetlerin güzel bir mozaiğini oluşturduğunu dile getiren Sarıeroğlu, "Eli lezzetli, yemek konusunda hünerli büyüklerimizle Anadolu'muzun yedi bölgesinden meşakkatli yemekleri hep birlikte keyifle yaptık. Yemeklerin geçmişlerini, hikayelerini de öğrendik. İnşallah gençlerimiz, bu öğrendikleri yemekleri ilerleyen zamanda aileleriyle kendi çocuklarıyla paylaşırlar." diye konuştu.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ise hem gençleri hem de tecrübeli kadınları tebrik etti. Yapılan yemeklerin tadına bakan Yamalı, yemeklerin her birinin çok lezzetli olduğunu kaydetti.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Hakan Han Özcan da kültürel aktarım farkındalığı oluşturmak istediklerini söyledi.

Etkinliği özellikle Yaşlılar Haftası'nda yaptıklarını, Türk kültüründe yer edinmiş yemeklerin yaşlı ellerden gençlere ustaca öğretilmesini hedeflediklerini anlatan Özcan, "Güngörmüş teyzelerimizle yeni kuşak gençlerimizi bir araya getirerek kültürel aktarım gerçekleştiriyoruz. Türkiyemizin unutulmaya yüz tutmuş güzel yemekleri yeniden evlerimizin sofralarında olsun ve aynı zamanda genç kızlarımız da evlendikleri zaman çocuklarına bu kültürü aktarabilsinler diye bu yemekleri biz tekrar hatırlatmak istedik." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Nuray Aksoy da yaşlıların kültürel birikimlerinden faydalanılması gerektiğini ifade etti. Kars'ın ketesinden Ağrı'nın keşkeğine, Kayseri yağlamasından Beypazarı sarmasına Türkiye'nin dört bir yanından lezzeti bir araya getirdiklerini vurgulayan Aksoy, gençlerin de bu yemeklerin yapımını kolaylıkla öğrendiklerini, etkinlikten keyif aldıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.