Ankara

Öğrenciler matematiği oyunla öğreniyor

13:45 28 Mart 2016
Öğrenciler matematiği oyunla öğreniyor

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda başlatılan projeyle öğrenciler matetamiği çeşitli oyunlarla öğreniyor.

Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda "Aklımı Oynatacağım" ismi verilen projeyle öğrencilere çeşitli oyunlarla sağlıklı zeka gelişimi, yaratıcılık gelişimi, üç boyutlu düşünme yeteneği, analitik düşünme yeteneği kazandırılmasının yanı sıra matematiği sevmeleri ve ilgilerinin arttırılması hedefleniyor.

Başlattıkları projeyle çocukların matematiksel zekasını geliştirecek oyunların seçilerek haftanın belirli saatlerinde derste oynamalarını sağladıklarını söyleyen Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğretmenlerinden Özlem Barlas Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilere matematiği sevdirmeyi başardıklarını belirtti.

Başlattıkları projenin uluslararası bir etkinlik olduğunu vurgulayan Tekin, Türkiye genelinde 8 okulun projeye dahil olduğunu aktardı.

Proje kapsamında yarışmaların ve turnuvaların da düzenleneceğini anlatan Tekin, sonuçlarından dolayı okul idaresinin projeyi desteklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her hafta perşembe ve cuma günleri ders saatinde oyunlarımızı oynuyoruz. Projemizin içerisinde bir yarışmamız da olacak. 26 Mayıs’ta yapacağımız yarışmada, çeşitli hediyeler verilecek. Bu projeyle ayrıca öğrenciler sabretmeyi öğreniyor, yenmeyi ve yenilmeyi öğreniyor, daha sonra yenmenin tadına varıyor. Bunu yaparken de karşı tarafta saygılı olmayı öğreniyor. Asıl amacımız zaten burada çocukların zekasını geliştirmek kadar davranış bozukluklarını da değiştirmektir. Bunu da birebir yaşıyoruz. Bu anlamda da amacımıza ulaştık diyebiliriz."

Avrupa ülkelerinde bu oyunların ders programlarına dahil edildiğini aktaran Tekin, "Özellikle oyun oynamak için koşarak gelen öğrencilerimiz var. Oyunların renkli olması ve ilginç olması öğrencilerin dikkatlerini çekiyor. Burada öğrendikten sonra evlerinde de kendi başlarına oynayabiliyorlar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.