Ankara

YBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çubuk'a taşınacak

13:24 29 Mart 2016
YBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çubuk'a taşınacak

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin, gelecek akademik yaldan itibaren üniversitenin Çubuk yerleşkesine taşınmasının palanlandığı bildirildi.

YBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, Gazi Üniversitesi tarafından YBÜ'ye devredilen Çubuk yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Akkuş, sağlık bilimleri fakültesinin tüm bölümleriyle 2016-2017 akademik yılından itibaren Çubuk yerleşkesinde öğretime başlayacağını söyledi.

Akkuş, fakülte bünyesinde hemşirelik, beslenme ve diyetisyenlik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, spor, çocuk gelişimi ile sağlık hizmetleri yönetimi bölümlerinde öğretim verildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bütün bölümlerimizi inşallah seneye buraya alacağız. Toplam 600-700 civarında öğrencimiz olacak. Hemşirelik ve fizyoterapi öğrencilerimiz stajlarını burada hastanede yapacaklar. Burası bizim açımızdan çok güzel bir kampüs. Sağlık meslek yüksekokulumuz da burada bulunuyor, Sağlık Bilimleri Fakültemizi de buraya alarak ikisini bir arada toplamış olacağız. Bizim buraya gelmemiz inşallah bize ve ilçeye çok katkısı olacak. Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’nin eski binasının da boş durduğunu öğrendik. Orasını da fakültemiz için istemeyi düşünüyoruz. Bize verildiği taktirde orasını da uygulama merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz.’’

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.