Ankara

Çankaya Belediyesi'ne isim davasında red kararı

18:57 31 Mart 2016
Çankaya Belediyesi'ne isim davasında red kararı

Çankaya Belediyesi'nin, Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü'ne açtığı isim davası reddedildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davadan red kararı çıktı. Mahkeme, Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü'nden isminin çıkartılması için dava açan Çankaya Belediyesi'nin talebi geri çevrildi.

Gerekçeli kararı henüz kaleme alınmazken, Çankaya Belediyesi'nin temyiz hakkı bulunuyor.

Faaliyetlerini 2014 yılında durduran kulübün başkanı Sami Aytaç Dişli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyedeki görev değişiminin ardından yeni yönetimin kulübe sıcak bakmadığını belirterek, "Kulübün tüm faaliyetlerini belediye üstlenmiş durumdaydı ancak yeni yönetim istemedi. Sporcu ve yönetim alacakları ile devlete olan borçlar, bizim üstümüze kaldı. Dava açan bazı sporcular, alacaklarını tahsil edebilecek aşamaya geldi." dedi.

Voleybol ve hentbol gibi branşlarda yaklaşık 200 sporcuları olduğunu, faaliyetler durunca sporcuların mağdur duruma düştüğünü dile getiren Dişli, "Yurt genelinden antrenörlerimizin yetenekli bulup getirdiği, burada okul, kalacak yer gibi imkanları sağladıkları sporcularımız vardı. İki yıl olmasına rağmen hala, kurslarınız devam ediyor mu diye arayanlar var." diye konuştu.

"Bu koltuğa yapışıp kalmak gibi bir niyetimiz yok" diyen Dişli, "Çankaya Belediyesi'ne gittik, 'oturup konuşalım, olağanüstü genel kurul yapalım, yönetime kimi istiyorsanız onu getirin' dedik ama bu da bir işe yaramadı." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.