Ankara

Sanatsal çerçeve üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor

17:20 04 Nisan 2016
Sanatsal çerçeve üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan ev hanımı Fatma Somuncu, sanatsal çerçeve üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Somuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ekonomisine katkı vermek ve çocuklarını üniversitede daha rahat okutabilmek için sanatsal çerçeve üretimine başladığını belirterek, elde ettiği başarıyla küçük bütçelerle girişimci olmak isteyen kadınlara örnek olduğunu ifade etti.

Çerçevelerin tasarımından kullanılan malzemeye kadar çok önemli olduğunu aktaran Somuncu, işin sanatçının eserini ön plana çıkartması amacıyla önem taşıdığını belirtti.

Küçük yaştan itibaren sanatsal ürünlere karşı merakının olduğunu dile getiren Somuncu, eşinin iş yerinin bir bölümünde sanatsal çerçeve üretmeye başladığını kaydetti.

Üretime başlamasının ve para kazanmasının öz güvenini artırdığını ifade eden Somuncu, sadece müşterilerin getirdiği ürünleri yapmadığını aynı zamanda kendisinin de değişik ürünler tasarlayarak sattığını söyledi.

Osman Somuncu da eşinin aile ekonomisine çok destek verdiğini belirtti.

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Turgut Meydan ise ilçede kadın esnafların biraz daha cesaretlenmesi açısından bu tür girişimcilerin kendilerini son derece sevindirdiğini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.