Ankara

Şampiyon Keçiören Bağlumspor, Fransa'da ter dökecek

12:22 05 Nisan 2016
Şampiyon Keçiören Bağlumspor, Fransa'da ter dökecek

Keçiören Bağlumspor Kadın Hokey Takımı, Fransa'da düzenlenecek Açık Alan Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge 2'de mücadele edecek.

Fransa'nın Lille kentinde, 13-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonada Türk ekibinin grubunda ev sahibi Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Belçika'dan kulüpler bulunacak.

Keçiören Bağlumspor Antrenörü Gökhan Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon açık alanda elde ettikleri Süper Lig şampiyonluğu nedeniyle turnuvada yer alacaklarını ifade etti.

Bilici, 2015-16 sezonunda Kadınlar Salon Hokeyi Süper Ligi'ni de 39 puan ve ikili averajla şampiyon bitirdiklerini kaydetti.

Fransa'daki şampiyona için 15 Nisan Cuma günü Ankara'da kampa gireceklerini belirten Bilici, "Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Challenge 2'de mücadele edeceğiz. Bizim için üst bir grup. Bu nedenle kadromuz yeterli değil, transfer yapmamız lazım. 2 Türk, 2 de yabancı transferi düşünüyoruz. Kadromuzu zengin tutup gitmemiz lazım. Yabancı transferlerin hangi ülkeden olacağını söylemek zor. Türkiye Ligi'ne göre kadromuzun Avrupa'da geniş olması gerekiyor." diye konuştu.


- Kampın bir bölümü Konya'da gerçekleştirilecek

Antrenör Gökhan Bilici, şampiyona için yapacakları kampın 2 haftasının başkentte, kalan bölümünü de Konya'da yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye'de 2 hokey sahası bulunduğunu kaydeden Bilici, şöyle konuştu:

"Bu sahalardan birisi İskenderun, diğeri de Konya'da. Bu nedenle kampın geri kalan kısmını Konya'da yapmak istiyoruz. Konya'dan, Fransa'ya geçmek istiyoruz. Hatta 1-2 gün önceden Fransa'ya giderek ortama alışmak amacındayız. Zorlu bir gruptayız. Hedefimiz ilk üç. Bizim grubumuzda Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Belçika'dan kulüpler bulunuyor."

Sekiz takım katılacağı şampiyonada takımlar dörderli 2 grupta mücadele edecek. Karşılaşmalar sonrasında ilk 2 içinde yer alan kulüpler Challenge 1'e yükselirken, son 2 sırada kalanlar ise Challenge 3'e düşecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.