Ankara

Çubuk Belediye Başkanlığı faaliyet raporu onaylandı

15:05 05 Nisan 2016
Çubuk Belediye Başkanlığı faaliyet raporu onaylandı

Çubuk Belediye Başkanlığının 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisince onaylandı.

Çubuk Belediye Meclis Toplantısının nisan ayı ilk oturumu, Çubuk Belediye Başkanvekili Mustafa Demir başkanlığında toplandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, meclis toplantısında, başkanlığın 2015 yılı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Belediye olarak 2015'te bir ilki yaşayarak, sürekli borçlanan bir belediyeden, borcunu ödeyen ve kasasına para koyabilen bir belediye haline geldiklerini dile getiren Acehan, belediye tarihinde ilk defa tahmini gelirin yüzde 100 düzeyinde gerçekleştiğini ve 35 milyon lira gelire karşılık 23 milyon 445 bin lira harcamayla yatırımlar için kasasında nakit parası olan bir belediye haline geldiklerini söyledi.

Acehan, belediye yönetiminde bütçe anlamında toparlanma ve restorasyon dönemini geride bıraktıklarını ve artık büyük yatırımlar yapmak için proje çalışmalarına başladıklarını belirterek, 2014 ve 2015 yıllarını, restorasyon ve toparlama dönemi olarak adlandırdıklarını ifade etti.

Bu çalışma sonucunda 2015'te gelir gider arasındaki farklarının 11 milyon olduğunu, yani sadece 2015'te kasalarında 11 milyon lira biriktirdiklerini anlatan Acehan, bunun mali disiplin ve bütçe gerçekleşmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

2014 ve 2015'te elde ettikleri sermaye sayesinde 2016'da yatırım yapılabilecek seviyeye geldiklerine inandığını anlatan Acehan, şöyle konuştu:

"Allah nasip ederse bu yıl projelerimizi gerçekleştireceğiz. Bunlardan biri büyükşehir belediyemizle takas yaptığımız eski terminal alanına önce bir belediye hizmet binası, onun devamı olan 10 bin 600 metrelik bir yere de kapalı pazar alanı, otopark ve inşallah bir kültür merkezi yapacağız. Bunların yanında da bir lojistik merkezi oluşturmak istiyoruz. Bu projelerimiz için yaklaşık 30 milyon lira sermaye gerektiriyor. Bunun bir kısmını öz kaynağımızdan bir kısmını da İller Bankasından alacağımız krediyle karşılayacağız. Bu konuda meclis üyeleri ve çalışanlarımızdan destek bekliyoruz. Belediye binası projesi için 4 örnek proje hazırlattık ve bu projelerden birini yapacağımız istişarenin sonunda belirleyeceğiz. Belediye binasının projesi belirlendikten sonra inşallah en geç yaz ortasında temelini atacağız."

Acehan'ın meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmenin ardından yapılan oylamayla Çubuk Belediye Başkanlığı 2015 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.