Ankara

Mazbatasını 5 ay sonra aldı

19:12 06 Nisan 2016
Mazbatasını 5 ay sonra aldı

Polatlı İlçe Seçim Kuruluna çağrılan ve muhtarlık mazbatası teslim edilen Şifai Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada önceki muhtar Rahmi Üstün’ün vefatı sonrası aday olduğu seçimde oyların çoğunluğunu almasına rağmen seçim kuruluna yapılan bir şikayet sonucu, mahallede ikamet etmediği iddiasıyla seçilme hakkının elinden alındığını belirtti.

Ankara'nın Polatlı ilçesi Gedikli Mahallesi'nde 1 Kasım'da yenilenen muhtarlık seçimlerinde oyların çoğunluğunu almasına rağmen mahalledeki adres kaydı silindiği için muhtar seçilemeyen Şifai Ceylan, seçimden 5 ay sonra mazbatasını alarak göreve başladı.

Seçimlerde 52 oy almasına rağmen mazbatanın 23 oy alan rakibi Orhan Üstün'e verildiğini kaydeden Ceylan, yıllardır ikamet ettiği adresin boş gösterilerek MERNİS kayıtlarından silindiğini öğrendiklerini ifade etti.

Hukuki mücadele sonucu kendisinin mahallede ikamet ettiğinin ispatlandığını ifade eden Ceylan, "Uzun soluklu bir hukuki mücadelenin ardından başarıya ulaştık. 3 Nisan 2016 tarihi itibariyle muhtarlık mazbatamızı şahsıma tevdi ettiler. Adaletin 5 ay sonra olsa da yerine gelmesinden son derece mutluyuz. İhtiyar heyeti olarak mahallemize ve şehrimize hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.