Ankara

Ankarakart'ta tek SMS'le bakiye "cepte"

14:21 07 Nisan 2016
Ankarakart'ta tek SMS'le bakiye "cepte"

MELİKE KINACI- EGO, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Daha önce EGO Cepte uygulaması veya Alo 153 Çağrı Merkezi aracılığıyla, Ankarakart bakiyelerini öğrenen yolcular, yeni hizmetle bu bilgiye cep telefonundan SMS yoluyla da yaklaşık 10 saniyede ulaşabilecek.

Ulaşımda kolaylığı artırmak için hayata geçirilen "Tek SMS'le EGO Cepte" hizmetiyle, kart bakiye bilgisini öğrenmek için, tüm telefonlardan, Ankarakart'ın üzerindeki numaranın tamamını ya da son sekiz hanesini yazıp 0312 911 3 911'e SMS atmak yeterli olacak. SMS kullanmayan vatandaşlar için de, aynı numarayı arayıp sesli bakiye bilgisi almak mümkün olacak.

Mobil uygulama altyapısıyla dünyada tek olma özelliği taşıyan EGO, hayatı kolaylaştırmayı, vatandaşla iletişim halinde olmayı, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara son vermeyi amaçlıyor.

Bir buçuk milyon Başkentlinin kullandığı EGO Cepte uygulamasıyla, kart bakiyesinin yanı sıra, otobüs güzergahları, trafik yoğunluğu, beklenen otobüsün durağa gelme süresi gibi bilgilere ulaşılabiliyor.

Ankara'yı ziyaret edenlerin de düşünüldüğü uygulamada, seyahat planı da bulunuyor. Böylece Ankara'yı gezmek isteyen vatandaşlar, otobüsün nereden nereye, nasıl gideceğini, şehir içi ulaşımın en kolay nasıl sağlanabileceğini görebiliyor, alternatif hatlardan güzergahlara, trafik yoğunluğundan beklenen otobüsün kaç dakika içerisinde durağa geleceğine kadar çeşitli bilgilere ulaşabiliyor.

Uygulama aracılığıyla kullanıcı, hangi durağa daha yakın olduğunu da öğrenebiliyor. Bu özellikte, kullanıcılar telefonun kamerası vasıtasıyla kendilerine yakın durakları canlı ortamda görebiliyor. Ayrıca uygulamada, Ankara’nın 55 noktasında bulunan Trafik Kontrol Merkezi tarafından izlenen kameralardan faydalanılabiliyor.

- EGO Cepte vatandaşı uyarıyor

EGO Cepte uygulamasında, vatandaşların kullandıkları hatlar ve duraklar için alarm kurma özelliği de bulunuyor. Böylece otobüs durağa gelmeden önce kullanıcıya haber veriliyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, durakta otobüs beklemeye son vermeyi amaçlayarak yola çıktıklarını ve uygulamayı günden güne geliştirdiklerini ifade etti.

Vatandaşın daha iyi imkanlarla yaşaması için çalıştıklarını belirten Gündoğdu, "Vatandaşla bire bir temas halinde olan bir kurumuz. Yolcuların güvenli ve rahat ulaşım yapması için kendi mühendislerimizle, dışarıdan hiç bir yardım almadan EGO Cepte uygulamasını hayata geçirdik. Türkiye'deki, hatta yurt dışındaki bazı kentlerin yetkilileri bu uygulamamıza yoğun ilgi gösteriyor. Biz de yardımcı olmaya çalışıyor, kimi zaman yaptığımız sunumlarla, ulaşım hizmetlerimiz hakkında bilgi veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yine Türkiye'de bir ilk olarak Çağrı Merkezi üzerinden otobüsün ne zaman durağa geleceğinin öğrenilebildiğini söyleyen Gündoğdu, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi '153' Mavi Masa’yı arayan vatandaşlarımıza operatörlerimiz tarafından anında bilgi verilmektedir." dedi.

"3 yaşlıdan biri her gün dışarıda"

Günlük 750 bin kişinin EGO otobüslerini ve raylı sistemi kullandığına dikkati çeken Gündoğdu, 65 yaş üstü yaklaşık 300 bin kişiye ücretsiz ulaşım imkanı sunduklarını kaydetti. Gündoğdu, ücretsiz ulaşım imkanı verilen her üç yaşlıdan birinin her gün dışarda ollduğunu ve her gün yaklaşık yüz bin yaşlının EGO imkanlarını kullandığını da sözlerine ekledi.

EGO toplu taşıma araçlarını, kameralardan ve uydu sisteminden 24 saat izlediklerini belirten Gündoğdu, hız yapan otobüsü, anında sistemin uyarısıyla tespit ettiklerini ifade etti.

Her gün bin 200 EGO otobüsünün sabah saat 06.00'da marşa bastığına, yaklaşık 2 bin beş yüz şoförle 18 saat ulaşım hizmeti sunduklarına işaret eden Gündoğdu, önümüzdeki yıl açılması planlanan Keçiören metrosunun aktif hale gelmesiyle bu hatta günlük 100 bin yolcu taşıyacaklarını, bunun da Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.