Ankara

"Sen ben yok Türkiye var" kısa film yarışması

14:26 08 Nisan 2016
"Sen ben yok Türkiye var" kısa film yarışması

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca, "Sen ben yok Türkiye var" konulu kısa film yarışması düzenlendi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Nedim Yamalı, siyasi çalışmaların, teşkilat çalışmalarının yanı sıra, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirterek, bu doğrultuda bir kısa film yarışması düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

"Özellikle gençlerimizi, sinemayla uğraşanları, sanata ilgi duyanları yarışmamıza davet ediyoruz" diyen Yamalı, "Sen ben yok Türkiye var" konusunu seçmelerinin nedeninin, birlik ve beraberliğe vurgu yapmak olduğunu belirtti.

Kısa filmlerin, profesyonel bir teknik altyapıya ihtiyaç duyulmaması ve zamandan tasarruf edilmesi anlamında avantaj sağladığını dile getiren Yamalı, "Tüm insanlarımızın katılabileceği bir yarışma bu. Sadece Ankara çapında değil, Türkiye'nin her tarafından katılım bekliyoruz" dedi.

- Birinciye 15 bin lira ödül

Yarışmacıların, hazırladıkları kısa filmlerle birlikte 1 Haziran'a kadar AK Parti Ankara İl Başkanlığına başvurabileceğini bildiren Yamalı, "İnşallah yaptığımız bu çalışmalarla hükümeti̇mi̇zi̇n bi̇rçok alandaki projeleri gi̇bi̇ bi̇z de kültür ve sanat hayatına küçük bir katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Sinema konusunda deneyimli bir jüriyle filmleri değerlendireceklerini ifade eden Yamalı, yarışma sonucunda düzenlenecek galada, birinci olan film ekibine 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 7 bin lira para ödülü vereceklerini, jüri özel ödülü ve mansiyonlarla birlikte toplam 45 bin lira ödül dağıtılacağını belirtti.

Yarışmaya, en fazla 12 dakikalık kurmaca, canlandırma ve deneysel kısa filmler kabul edilecek.

"Sen, ben yok Türkiye var" konulu yarışmanın başvuru detaylarına "www.akpartiankara.org.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.