Ankara

Çocuklara öğretmek için kağıt rölyef öğreniyorlar

12:35 12 Nisan 2016
Çocuklara öğretmek için kağıt rölyef öğreniyorlar

Ankara'nın Çubuk ilçesinde faaliyette bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için "Kağıt Rölyef" kursu açıldı.

YBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Koruma ve Barınma Hizmetleri Bölümü öğrencilerine yönelik Çubuk Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde "Kağıt Rölyef" kursu açıldı.

Öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen kağıt rölyef kurslarına öğrenciler tarafından ilginin her geçen gün arttığı belirtildi.

Kısa bir süre önce açılan ve öğrenciler tarafından çok sevilen kursunun Çocuk Koruma ve Barınma Hizmetleri Bölümünün ruhuna en uygun sanat dalı olduğunu söyleyen Çocuk Koruma ve Barınma Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Elif Özaydın Demirbaş, öğrencilerin kursta öğrendiklerini mesleğe atıldıktan sonra da çocuklara öğreteceklerini kaydetti.

Kağıt rölyefin Osmanlı'dan günümüze gelen geleneksel sanatlardan biri olduğunu hatırlatan Demirbaş, "Bu kursun öğrencilerimize çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Çünkü bu öğrenciler ileriki hayatlarında çocuklara yönelik çalışma yapacaklar. Burada öğrendiklerini öğrencilere öğretecekler. Ayrıca sanatla uğraşan insanlar her konuda daha hassas olurlar. Bu nedenle üniversite olarak bu kursa çok önem veriyoruz" dedi.

Son yıllarda her kesimden kağıt rölyefe olan ilginin arttığına dikkati çeken kurs usta öğreticisi Saliha Demir de kursun belirli bir süreliğine açılmadığını talep olduğu sürece devam edeceğini ifade etti.

İlk günlerde öğrencilerin kullanılan malzemelerinin maliyeti nedeniyle katılımın az olduğunu ancak sonradan tüm öğrencilerin kursa kayıt yaptırarak devam ettiğini anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Gün içerisinde iki grupla ders yapıyoruz. Kağıt rölyef sanatı 10 resmin üzerine boyut verilip kesilerek tekrar yapıştırılması suretiyle meydana geliyor. Çalışmalar aşama aşama devam ediyor. Kursa gelen öğrenciler büyük bir sabır ve zevkle çalışıyor. Şuanda öğrencilerimizin ilgisi gayet güzel. İnşallah bu şekilde de devam edeceğiz. Öğrencilerimiz öğrenmeye hevesli oldukça bende öğretmeye hevesli oluyorum."

İlk önce kursu kendi bölümüyle ilgisi olduğu için tercih ettiğini ancak yapmaya başladıkça çok hoşuna gittiğini söyleyen öğrencilerden Zübeyir Bozkurt, "Zevkli de bir çalışma oluyor. Resimlere 3 boyut kazandırmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da hocamızla devam edeceği." dedi.

Kursla birlikte yaratıcılık fikrinin arttığını ifade eden kursiyerlerden Sadık Örtmez, bu sanatla ilgilenirken mutlu olduğunu dile getirdi. Örtmez, "Herkese de tavsiye ediyorum. Öğretmenime de teşekkür ediyorum. Yaratıcılığımın artığının farkındayım. Çünkü hem zevkli hem de yaratıcılık gerektiriyor. Renkler arasındaki uyumu fark ediyorum. Mutlu oluyorum aynı zamanda arkadaşlarımla sosyalleşiyorum. Devam etmek istiyorum belki kendim küçük bir atölye de açabilirim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.