Ankara

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri Antalya’da tartışılacak

09:30 16 Nisan 2016
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri Antalya’da tartışılacak

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı’nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ele alınacağı 30’uncu oturumu, Türkiye’nin ev sahipliğinde 4-6 Mayıs'ta Antalya'da yapılacak.

FAO'dan yapılan açıklamaya göre, 53 üye ülke ve Avrupa Birliği'nden temsilcilerin katılacağı konferansta, Tarım Bakanları Toplantısı’nın oturum başkanlığını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yapacak.

Konferansta, BM üyelerince kabul edilen ve 2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirme, herkes için refah sağlamanın taahhüt edildiği "sürdürülebilir kalkınma hedefleri" ile “2016 Uluslararası Bakliyat Yılı” konuları ele alınacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FAO'nun dünyada açlık ve yoksullukla mücadele için kurulmuş önemli bir uluslararası örgüt olduğunu söyledi. Çelik, geçen yıl BM Genel Kurulu’nda dünya liderlerinin 2030 için belirlediği hedefler arasında dünyada açlık ve yoksulluğu sonlandırmak, gıda güvenliğini sağlamak ve sürdürülebilir tarımı geliştirmek gibi FAO’nun misyonuna uygun önemli hedefler yer aldığını belirtti. Çelik, "Bildiğiniz gibi önemli bir bakliyat üreticisi ve tüketicisi konumunda olan ülkemizin girişimleriyle 2016 yılı BM tarafından “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edilmişti. Toplantımızda ayrıca bakliyatın beslenmedeki rolü ve önemini de konuşacağız” dedi.

Antalya’nın G20 Liderler Zirvesi gibi önemli uluslararası toplantılara ev sahipliği konusundaki başarısına dikkati çeken Bakan Çelik, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı ilk EXPO olan “EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi”nin de 23 Nisan-30 Ekim'de Antalya’da ziyarete açık olacağını belirtti. Çelik, “FAO Avrupa Bölge Toplantısı’nın 4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek açılış oturumunu EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yapma konusunda FAO ile mutabakata vardık. Böylece konuk bakanlar da EXPO 2016 Antalya’yı da görme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

FAO'nun bir önceki Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı, 2014’te Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.