Ankara

YBÜ’da "Kariyer Günleri ve AR-GE Merkezleri Sergisi"

18:14 19 Nisan 2016
YBÜ’da "Kariyer Günleri ve AR-GE Merkezleri Sergisi"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) ve Türk Patent Enstitüsü işbirliğinde organize edilen ve 2 gün sürecek "Kariyer Günleri ve AR-GE Merkezleri Sergisi" Türk Patent Enstitüsü Fuaye alanında başladı.

Serginin açılışını yapan YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, etkinliğin öğrencileri geleceğe hazırlama açısından önemli olduğunu vurguladı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin ilk mezunlarını vereceğine işaret eden Doğan, "5 yıldır emeklerinizin neticesinde gerçek hayata atılacaksınız. Bu etkinlik sizleri gelecek hayata hazırlamak açısından çok önemli bir etkinliktir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak bizler öğrencilerimizi sadece ulusal anlamda değil uluslararası arenaya hazırlama çabası içerisinde olan bir üniversiteyiz. Sizleri dünyanı her tarafında görev yapabilecek donamında yetiştirmekteyiz. Üniversitemizde 7 kıtadan gelen öğrenciler eğitim görmektedir. Öğrencilerimizin yüzde onu dışarıdan gelen öğrencilerden oluşmaktadır." dedi.

Üniversite ve sanayi işbirliğini önemsediklerini vurgulayan Prof. Dr. Doğan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi dekanının zamanının yüzde 80’nini sanayi kuruluşlarıyla geçirdiğini ve bu nedenle bölüm öğrencilerinin çok daha şanslı olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da, gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi için bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini dile getirdi.

Rektör Doğan ve beraberindeki heyet, konuşmaların ardından fuaye alanında kurulan stantları gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.