Ankara

Bilkent Üniversitesinde trafik haftası etkinliği

13:10 20 Nisan 2016
Bilkent Üniversitesinde trafik haftası etkinliği

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından trafik güvenliği eğitim faaliyetleri kapsamında Bilkent Üniversitesinde "Bilkentte Trafik Haftası" etkinliği düzenleniyor.

Üniversitenin yerleşkesindeki etkinlikte, emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek için hazırlanan simülatörlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Emniyet kemeri takmadan simülatör aracı kullanan öğrencilerin zor anlar yaşadığı gözlendi. Öğrencilere, emniyet kemerinin önemini anlatmak için video gösterimi yapıldı.

Alkollü araç kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için de "alkol gözlüğü" öğrencilere test ettirildi. Alkol gözlüğü ile boş kaleye top ile şut çeken öğrenciler, topu görmekte zorluk çekti. Bu uygulamayla alkollü araç kullanılması durumunda meydana gelen görme bozukluklarına dikkat çekildi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Yaşama Yol Ver” Projesi kapsamında 112 Acil Komuta Merkezi tarafından açılan stantta, öğrencileri bilinçlendirme amaçlı, trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi hakkında eğitici bilgiler veriliyor.

Güvenli trafik tekniklerine ilişkin bilgilerin verildiği ve eğitici broşürlerin dağıtıldığı etkinlik yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.