Ankara

Belarus Büyükelçiliği Müsteşarı Lipen'den OSTİM'e ziyaret

16:48 20 Nisan 2016
Belarus Büyükelçiliği Müsteşarı Lipen'den OSTİM'e ziyaret

Belarus Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomiden Sorumlu Müsteşarı Evgeny Lipen, ülkesinde faaliyet gösteren Mogilev ve Grodnoinvest Serbest Ekonomik Bölgeleri’nde Türk sanayi bölgesi kurulması için hükümet düzeyinde görüşme yapıldığını bildirdi.

OSTİM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Lipen, OSTİM firma temsilcileriyle bir araya gelerek ülkesinin sunduğu ticari fırsatları anlattı, faaliyetler ve projeler hakkında da bilgi aldı.

Türkiye’deki sanayi bölgelerinin başarılı olduğunu belirten Lipen, "Türkiye’nin sanayi bölgesi kurma tecrübesini transfer etmek istiyoruz. Belarus’ta faaliyet gösteren Mogilev ve Grodnoinvest Serbest Ekonomik Bölgeleri’nde, Türk sanayi bölgesi kurulması hükümet düzeyinde de görüşülüyor." ifadelerini kullandı.

Türk firmaları için kurulması planlanan sanayi bölgesinde firmalara özel avantajlar sunulacağını bildiren Lipen, Türk firmalara yönetim merkezi, kurulum aşamasında kolaylıklar, makine ve teçhizat desteği sağlanacağını da kaydetti. Türkiye’den yatırım bekledikleri sektörleri ağaç endüstrisi, tekstil, hazır giyim, inşaat ekipmanları ve lojistik olarak sıralayan Lipen, Türk firmalarıyla her zaman işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.