Ankara

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle sulu tarım

17:00 21 Nisan 2016
Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle sulu tarım

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Kazan'da 3 bin dekar arazide sulu tarıma geçildi.

Ajans'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında desteklenen "Ahi Mahallesi Tarımsal Sulamada Yenilenebilen Enerji Kaynaklarının Yaygınlaştırılması Projesi" kapanış toplantısı bugün yapıldı.

Toplantıda konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, projeyle köyün su problemine alternatif enerji kaynakları üreterek çözüm geliştirilmesinin hem çevresel hem de ekonomik boyutta değer taşıdığını, yenilenebilir enerjinin tarımsal sulamada kullanımının güzel bir örneğinin gösterildiğini belirtti.

Doğal yağışlarla dolmayan ve atıl durumda kalan baraj göletinin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması sonucu suyla doldurulması ve çiftçinin hizmetine sunulması amaçlanan proje kapsamında alana yerleştirilen fotovoltaik güneş panelleriyle elektrik üretilirken, üretilen elektrik, sondaj kuyusunda yer alan dalgıç pompanın enerjisi için kullanıldı. Projeyle Kazan'da 3 bin dekar arazide sulu tarıma geçilmiş oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.