Ankara

"Dalaman Weekend" projesi Ankara'da tanıtıldı

17:04 22 Nisan 2016
"Dalaman Weekend" projesi Ankara'da tanıtıldı

Hafta sonu tatili için uçak, transfer ve otel konaklamasını kapsayan 2 gün 2 gecelik tatil paketi "Dalaman Weekend" projesi Ankara'da tanıtıldı.

YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde Muğla Valiliği, AnadoluJet ve Pegasus Hava Yolları işbirliğiyle hayata geçirilen projenin tanıtımı Ankara'da gerçekleştirildi.

ATO Congresium'da projeye yönelik açıklamalarda bulunan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, büyük şehirlerin stresinden kurtulmak isteyen insanların yıllık izinlerini kullanmadan sadece hafta sonları etkinliklere katılmaları için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İnsanların refah düzeyi arttıkça ve ulaşım imkanları kolaylaştıkça daha fazla seyahat ettiğini ifade eden Güvenç, "Kişi otelini ayrı, uçağını ayrı, transferini ayrı düşünüp çaba sarf etmesin diye bunların hepsini tek kalemde sunduk. Otel, transfer ve uçağın bir arada olduğu 2 gün 2 gecelik bir paket oluşturduk. Gidiş ve dönüş uçak biletleri de dahil. Otel yıldızlarına göre değişen 299, 399 ve 499 liralık paketler mevcut" dedi.

Proje ile sezon dışında da iç turizmin canlandırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Güvenç, "Giderek artan iç turizm hareketinde Dalaman bölgesinin payının artırılması ve doğal turistik özelliklerin tanıtılması da hedeflerimiz arasında" diye konuştu.

Güvenç, Dalaman'a geleceklerin, Likya ve Karya doğa gezileri, bisiklet, yamaç paraşütü, kano, at biniciliği, olta balıkçılığı gibi birçok aktivite yapabileceğini belirterek, tarihi mekanların görülebileceğini de anlattı.

Dalaman Weekend'in ilk olarak yerli turistlere sunulduğunu dile getiren Güvenç, projenin yurt dışında büyük ilgi çekeceğini, İstanbul ve Ankara’da yaptıkları bu organizasyonların yurt dışı ayağını da hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.