Ankara

YBÜ'de "Klinik Hukuk" eğitimi verilecek

12:57 28 Nisan 2016
YBÜ'de "Klinik Hukuk" eğitimi verilecek

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Hukuk Fakültesi tarafından başlatılan yeni projeyle öğrencilere "Klinik Hukuk Eğitimi" verilecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Uşan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuk eğitiminde yenilikçi metotlar kullanmaya önem verdiklerini, bu kapsamda bir ilke imza atarak "Klinik Hukuk Eğitimi" Projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Klinik hukuk eğitiminin öneminin her geçen gün arttığını anlatan Uşan, öğrencilerin klinik eğitimi tecrübesi ile meslek hayatlarında ilk günden itibaren emin adımlarla ilerleme imkanı kazanacaklarını aktardı.

Öğrencilerinin uygulamaya yönelik deneyimler kazanacakları eğitimin özellikle meslek etiğinin farkındalığı, bilginin etkili kullanımı, iletişim becerisi ve öz güven gelişimi açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Uşan, projeyle öğrencileri mezuniyet sonrasına hazırlarken diğer taraftan da dezavantajlı toplumsal grupların adalete erişimini kolaylaştıracağını ifade etti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak klinik hukuk eğitim metodunu ilk olarak adalete erişimde dezavantajlı grupların başında gelen mülteciler için hayata geçireceklerini vurgulayan Uşan, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kent Ortamında Yaşayan Uluslararası Koruma İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Koruma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ücretsiz hukuki danışmanlık yapılmasının da planlandığını aktardı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.