Ankara

Malazgirt Bulvarı'na ses bariyeri

12:20 29 Nisan 2016
Malazgirt Bulvarı'na ses bariyeri

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafi̇kten kaynaklı gürültüyü en aza i̇ndi̇rmek amacıyla 1071 Malazgirt Bulvarı’na ses bariyeri yerleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yaptığı yazılı açıklamada, günlük ortalama 100 bin aracın geçtiği Malazgirt Bulvarı güzergahında yaşayan vatandaşların araç trafiğinden kaynaklı gürültüden en az şekilde etkilenmesi amacıyla başlattıkları "ses bariyeri" çalışmasının sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Bulvarın Dikmen istikametinde, Mevlana Bulvarı ayrımına gelmeden sağlı sollu duvar düzeyinde yerleştirilen ses bariyeri sayesinde bölgedeki gürültüyü azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Üçpınar, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha sessiz ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Toprakarme yöntemle yapılan duvar üzerindeki temel çalışması tamamlandı, betonarme imalatlarının bir kısmı da 10 gün içinde tamamlanacak. Avrupa ülkelerinde sadece özel yollarda uygulanan bu sistem sayesinde trafikten kaynaklı gürültüyü 8-10 desibel aşağı çekmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üçpınar, projenin maliyetinin yaklaşık 1 milyon 600 bin lira olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.