Ankara

Kuklacılar Başkentli sanatseverlerle buluşacak

15:38 06 Mayıs 2016
Kuklacılar Başkentli sanatseverlerle buluşacak

Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği (KUKSADER) ve Tiyatro Tempo'nun birlikte düzenlediği, 2. Uluslararası Ankara Kukla Festivali başladı. Festival, 13 Mayıs'a kadar devam edecek.

Yetişkinlere ve çocuklara yönelik oyunların sergileneceği festivalde, üç yerli, üç yabancı grup tarafından 10 farklı oyun sahnelenecek.

Ankara Goethe Enstitüsü'nün konuğu olarak festivalde yer alacak Altrego Kukla Tiyatrosu, genç ve yetişkinler için "Aloha He" adlı oyunu sahneye koyacak.

Bulgaristan'dan Sliven Devlet Kukla Tiyatrosu, Franz Kafka'dan uyarlanan "Samsa Ailesi" adlı yetişkin oyununun yanı sıra "Pitka" adlı çocuk oyununu izleyicinin beğenisine sunacak.

Moldova'dan gelen İzvaraşul Vesel Kukla Tiyatrosu ise "Prenses Benek" adlı çocuk oyununu, Tiyatro Tempo salonunda ve okullarda sergileyecek. Aynı zamanda Moldovalı kukla sanatçıları, öğretmenler için bir de kukla atölyesi gerçekleştirecek.

Festivalde, biri "Karagöz" olmak üzere 4 oyunla yer alacak olan Tiyatro Tempo'nun sergileyeceği "Sokrates'in Son Gecesi", festivalin ilk günü kendi salonunda yetişkinler için sergilenirken, çocuk oyunları okullarda sahnelenecek.

Festivalin İstanbul'dan da iki konuğu olacak. Tiyatrotem ve Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST), eğlenceli iki oyunla festivalde yer alacak. "Dünya'nın Yemeği" adlı oyunlarıyla Tiyatro Tem Ankaralı izleyici ile buluşurken, BGST "Lorca'nın Acıklı Güldürüsü" oyunuyla festivale renk katacak.

Festival kapsamında, bugünden itibaren belirlenen okullarda seyirciyle buluşacak oyunlara ilişkin ayrıntılı bilgiye, "http://ankarakuklafest.org.tr/" adresinden ulaşılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.