Ankara

"Muhtar Akademisi" ilk mezunlarını verdi

16:03 11 Mayıs 2016
"Muhtar Akademisi" ilk mezunlarını verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Muhtar Akademisi" programının, başka yaygın eğitim çalışmalarına hem örnek hem de teşvik edici olacağını belirterek, aynı programın Eskişehir'de de uygulanmasını isteyeceğini bildirdi.

Bakan Avcı, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen Türkiye'nin ilk "Muhtar Akademisi" mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, programı düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'e ve üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı tebrik etti.

"Demokrasimizin uç beyi" olarak görev yapan muhtarların, program sayesinde elde ettikleri bilgileri, kendi pratik birikimlerine katarak bundan sonraki çalışmalarında kullanacaklarına ve hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıyacaklarına yürekten inandığını belirten Avcı, öğrenmenin bütün ömür boyu devam eden bir faaliyet olduğunu vurguladı.

"İnanıyorum ki muhtarlarımızın mahallelerin önderi olarak bu sertifika programına ilgi göstermeleri, düzenlenecek başka yaygın eğitim çalışmalarına da hem örnek hem de teşvik edici olacak" diyen Avcı, seçim bölgesi Eskişehir'deki üniversitelerden biriyle "Muhtar Akademisi" programının bir benzerinin uygulanması için çalışacağını ifade etti.

Bakan Avcı, akademide verilen liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, kamu yönetimi, iletişim becerileri gibi belli başlı derslerin muhtarlarda var olan meziyetler olduğunu, ancak bu sertifika programı sayesinde yeni gelişmeleri de birikimlerine kattıklarını bildirdi.

Muhtarlara özellikle çocukları, aileleri, torunları ve seçmenlerine örnek teşkil edecek azimleri için teşekkür eden Avcı, belediyelerin düzenlediği halk eğitim kurslarına yüksek düzeyde katılım için bu eğitimlere katılan muhtarlardan vatandaşı teşvik edici gayretlerini sürdürmelerini istedi.

Bakan Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'i bütün ülkeye örnek olacak icraatı için kutladı.

-"Muhtarlık yerel yönetimlerin can damarı"

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da kentteki yaşam kalitesini sanayiden üniversiteye kadar hemen her alanda güç birliği oluşturarak artırmaya çalıştıklarını ifade etti. Yerlikaya, bu kapsamda muhtarların destekleriyle çalışmaların daha sağlıklı şekilde hayata geçirileceğine inandığını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de muhtarlık makamının yerel yönetimlerin adeta can damarı olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla buluşmasını hatırlatan Şahin, eğitim sayesinde muhtarların önemli bilgilerle donatıldığını vurguladı.

HKÜ'nün kentle bütünleşen bir üniversite olduğunu aktaran Şahin, kalkınmanın yerelden, yerel yönetimin de mahalleden başladığına işaret etti. Şahin, "Mahalledeki insanı mutlu edebilirsek, ilçemizi ve kentimizi mutlu ederiz. O yüzden siz muhtarlarımızı ve aldığınız eğitimleri çok önemsiyorum. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise üniversite yönetimi olarak, sanayi, halk ve toplumla bütünleşmeye özen gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa "Muhtarlar Akademisi"ni hayata geçirdiklerine işaret etti.

Akademinin Türkiye'de ilk olduğunu vurgulayan Yılmaz, eğitim sayesinde muhtarlara son gelişmelerin aktarıldığını, böylelikle kentte güncel konularda bilgi sahibi, prosedürü daha iyi bilen, halkla ilişkiler eğitimi olan birer muhtar profilinin oluşturulmasına katkı sağlandığını kaydetti.

- Bakan Avcı, cübbe giydi

Bakan Avcı, akademiyi tamamlayan muhtarların cübbe giydiği mezuniyet töreninde, bir muhtara eğitim sertifikasını takdim etti.

Bakan Avcı, Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı ve Savcılı mahalle muhtarı Ökkeş Titiz tarafından kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim aldı. Titiz bu sırada, Bakan Avcı'dan, bir genelgeyle tüm muhtarlık binalarının önünde Türk bayrağının dalgalanmasını istedi.

Daha sonra, eğitim sertifikasının takdim edildiği Bakan Avcı, cübbe de giydi.

Eğitim sertifikasında "Gaziantep Baş Muhtarı" yazan Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Rektör Yılmaz da sertifikalarını alıp cübbe giydi.

Akademiden mezun olan muhtarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı, daha sonra rektörlük binası önünde muhtarların kep fırlatma törenine katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.