Ankara

İÇGİAF Genel Başkanı Semiz:

12:51 19 Mayıs 2016
İÇGİAF Genel Başkanı Semiz:

İç Anadolu Genç İşadamları Federasyonu (İÇGİAF) Genel Başkanı Fatma Semiz, Makedonya ile Türkiye arasında güçlü bir gönül bağı bulunduğuna dikkati çekerek, "Türk iş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler de bugün dost ve kardeş ülke Makedonya'da hem ilişkilerimizi daha da pekiştirmek, hem de yatırım olanaklarını yerinde görmek üzere bulunmaktayız" ifadesini kullandı.

İÇGİAF'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Semiz başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri, ilk yurt dışı gezisini Makedonya Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Semiz, İÇGİAF'ın çatısı altındaki 2 bin 500 işadamının on binlerce kişiye istihdam sağladığını, 15 milyar dolarlık ciroyla Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Semiz, Makedonya ile Türkiye arasında güçlü bir gönül bağı bulunduğuna dikkati çekerek, "Türk iş dünyasının genç temsilcileri olarak bizler de bugün dost ve kardeş ülke Makedonya'da hem ilişkilerimizi daha da pekiştirmek, hem de yatırım olanaklarını yerinde görmek üzere bulunmaktayız. Türk iş adamlarının burada 1,2 milyar dolarlık yatırımı bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın komşu ülkelere ve tarihi bağımız olan ülkelere ne kadar önem verdiğine burada bir kez daha şahit olduk" değerlendirmesinde bulundu.

İş adamı heyeti, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Türk işadamı heyeti daha sonra ziyaret programı çerçevesinde Üsküp Esnaf Sanatkarları Odası ve Makedonya Ticaret Odası Başkanı Mitko Aleksov ile de görüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.