Ankara

TBMM Başkanı Kahraman:

17:37 19 Mayıs 2016
TBMM Başkanı Kahraman:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye geliştikçe, ilerledikçe ve dünyada saygın hale geldikçe önünü kesmek isteyenlerin de çoğaldığını söyledi.

Kahraman, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Karabük Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

Karabük'ün Türkiye'ye paralel olarak gelişme gösterdiğini belirten Kahraman, "Bizim elimize bir bayrak verirler, İran şahı gelir, Afgan kralı gelir, hangi yabancı misafir gelirse biz sokağa diziliriz, elimizde bayrağı sallarız, kim geldi bilmeyiz ama her geleni mutlaka Karabük'e getirirler. Çünkü Türkiye'nin medarıiftihar bir tesistir, ağır sanayidir." diye konuştu.

Karabük'ün milliyetçi bir şehir olduğunu dile getiren Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

"Doğduğumuz yeri seversek, mahallemizi, şehrimizi, memleketimizi seversek topyekün ülkemiz kazanır ve o zaman milliyetçi oluruz. Milliyetçilik dolikosefal misin, brakisefal misin, kafa çapını ölçmek değil, vatan, millet, bayrak sevgisine sahip olmaktır.

Türkiye geliştikçe, ilerledikçe dünyada saygın hale geldikçe önünü kesmek isteyenlerde çoğalıyor. Her gün duyduğumuz, bu günde duyduğumuz acıları duyuyoruz, şehitlerimiz oluyor. Şehitlerimize rahmet diliyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise ağır sanayinin merkezi olan Karabük'ün bir üniversite kenti haline geldiğini kaydetti.

Tanıtım günleri kapsamında "Safranbolu Sokağı" kurulduğunu aktaran Şahin, ilçelere ait kültürel özelliklerin bu sokakta tanıtılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Kahraman ve Şahin, 3. Karabük Tanıtım Günleri'nin açılışını yaptı, "Safranbolu Sokağı"nı gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.