Ankara

Çubuk’ta "Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Fuarı"

17:43 24 Mayıs 2016
Çubuk’ta "Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Fuarı"

Ankara’nın Çubuk ilçesinde "Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Fuarı" düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk defa düzenlenen fuarda veli ve öğrencilere meslek liseleri tanıtıldı.

Fuara, Fatih Sultan Mehmet, Çubuk Ahi Evren, Cevher Nasibe, Hayri Aslan Meslek ve Teknik Liseleri ile Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi katıldı. Kurulan stantlarda 17 alanın ve 28 dalın tanıtıldığı fuarda ziyaretçilere meslek ve okullar hakkında bilgi verildi.

Fuarı gezen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, meslek liselerinin özellikle ara elaman yetiştirmedeki rolüne değindi.

Fuarın ilk defa düzenlendiğini hatırlatan Şahin, "Gerçekten güzel düşünülmüş bir fuar olmuş. Özellikle lise tercihinde bulunacak öğrencilerimiz ve velileri okullar ve meslekler hakkında merak ettikleri konuları fuarda bire bir öğretmenlerinden ve orada eğitim gören öğrencilerden öğrenmiş oldular. Ayrıca yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları da öğrencilerimiz burada sergileme fırsatı buldular.’’ diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da öğrencilerin yaptıkları güzel çalışmaları gördükçe gelecekten daha çok ümitli olduğunu söyledi.

Acehan, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya koymuşlar. İnşallah bu becerilerini artırarak devam ettirirler. Teknik ve bilimsel projelerin ve bu anlamda açılan fuarların öğrencilerin kendilerine olan güveninin artmasına yardımcı olduğuna inanıyorum. Bu tür etkinliklerin yıl içerisinde zaman zaman yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum"

Fuar hakkında bilgi veren Fuar Koordinatörü Namık Kemal Özer, özellikle ortaokul 8. sınıf öğrencilerin yetenekleri ve ilgi alanlarına yönelik lise seçmelerine faydalı olmak amacıyla fuarı düzenlediklerini anlattı.

Veli ve öğrencilerin ilk etapta meslek liselerine ön yargılı baktıklarını aktaran Özer, bu tür etkinliklerin ön yargıları kıracağını kaydetti.

.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.