Ankara

Ankaralıların gözde piknik alanı "Kurtboğazı"

12:28 26 Mayıs 2016
Ankaralıların gözde piknik alanı "Kurtboğazı"

Kazan ilçesinde yer alan ve çevresi yeniden düzenlenen Kurtboğazı Barajı mesire alanı, piknikçilerden yoğun ilgi görüyor.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj çevresinin rekreasyon alanı olarak düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçi sayısında artış yaşandığını söyledi.

Ankaralıların, Kızılay'a 40 kilometre mesafede olan Kurtboğazı Barajı'na doğayla iç içe olmak, piknik yapmak ve aileleriyle eğlenmek için geldiğini belirten Ertürk, "486 bin metrekarelik alanın 440 bin metrekarelik büyük bir bölümü, piknikçiler için ayrıldı." dedi.

Baraj gölü ve orman alanının çitlerle çevrildiği bölgede, 24 saat güvenlik görevlilerinin bulunduğunu aktaran Ertürk, mesire alanı içinde çeşmelerin, çocuk oyun alanlarının, tuvaletlerin, seyir teraslarının, voleybol, futbol ve basket sahalarının yanı sıra kamelyaların da yer aldığını kaydetti.

- "Kazan cazibe merkezi haline geldi"

Ertürk, "Alanda ayrıca dumansız piknik yapmak isteyenler için çimlendirilmiş özel bir alan da oluşturuldu. Balık tutmak isteyenlerin de unutulmadığı mesire alanında, kıyıya yaya ulaşımını sağlayan yollar yapıldı." diye konuştu.

Kazan'ın her yönüyle cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Ertürk, "Karadeniz bitki örtüsünün başladığı nokta Kazan. Özellikle Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarından sonra Kurtboğazı Barajı mesire alanının cazibesi daha da arttı. Sadece Kurtboğazı mesire alanımız değil, Kılıçlar Mahallemizde Sürsefa Ormanlığı yine doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için bulunmaz bir mekan." dedi.

Ertürk, buraların yoğun ilgi görmesiyle ulaşım sorunun yaşandığına dikkati çekerek, "Talep arttıkça mevcut Ankara-İstanbul yolu, ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi. Eryaman'a kadar gelen dört şeritli yolun Kurtboğazı Barajı'na kadar uzatılması gündemde." bilgisini verdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.