Ankara

Gölbaşı’nda Kafkas gecesi

13:59 30 Mayıs 2016
Gölbaşı’nda Kafkas gecesi

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Kafkas Gecesi etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı Kafkas Derneği (GÖL-KAF) Başkanı Tolga Gençer, Kafkas kültürüne sahip çıkmak için gayret gösterdiklerini belirtti.

Gençer, "Biz Kafkasyalılar bayramlarda, düğünlerde, mutlu günlerimizde olduğu gibi savaş, sürgün, göç gibi acı dolu günlerimizi de mızıkamız ve danslarımızla karşılarız. Yavrularımızın sergilediği danslarda neşe ve coşkunun yanı sıra acı, hüzün ve isyan duygularını da hissedeceksiniz." dedi.

Etkinliğe katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, kendisinin de Çerkes kökenli olduğunu belirterek, "Bizler o sürgün günlerini hiç unutmayacağız, gençlerimize de unutturmayacağız. Bizler Gölbaşı Belediyesi olarak da bu tür kültürel etkinlikleri, birlik ve beraberlik günlerini sonuna kadar destekliyoruz. Bu vatanda hep birlikte yaşayanlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ülkeyi yıkmak isteyenlere gereken cevabı vereceğimize canı gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ufuk Tavkul, Kafkas halkının tarihi ve sosyo-kültürel yapısı hakkında bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirdi.

Gecede sahne alan 6-13 yaş çocuklardan oluşan ABREK "Gölün Yıldızları" dans gösterisi ve Nıbjeug Tiyatro Grubu da tiyatro oyunu sergiledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.