Ankara

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde mezuniyet töreni

18:32 02 Haziran 2016
Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde mezuniyet töreni

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversitenin Çubuk Yerleşkesi'nde düzenlenen törende, üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuvarı orkestrası konser verdi.

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerinin araştırma üniversitesi olma hedefi olduğunu ve bu hedef doğrultusunda hızla geliştiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, ekonomik sosyal kültürel açıdan lider konuma gelen ülkemizin bu tarihi misyonunu kavramış ve ülkemize yeni ufuklar açmayı hedeflemiş olan bir üniversitedir. Bu hedefle ve vizyonla öğrencilerin yüzde 12'si uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. Bir araştırma üniversitesi olmak hedefiyle yüzde 30 oranında lisansüstü öğrencilere de eğitim vermektedir ki birinci söylediğim Türkiye'deki üniversiteler arasında en yüksek orandır. İkinci söylediğimde de 8. üniversitedir. Genç bir üniversite için gerçekten gurur duyulacak bir noktadayız diye düşünüyorum."

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet İsrafil Safa Kapıcıoğlu da mezun olan öğrencilerin görevleri nedeniyle hekimlerden daha çok insanla haşır neşir olacaklarını dile getirerek, "Sizlere düşen görevi layıkıyla yerine getireceğinizi düşünüyorum. Aslında her anımız bir imtihanla geçiyor. Bunun şuurunda olarak meslek hayatınızı göz önünde bulundurursanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Sizlerin de en iyi şekilde sizden sonra gelecek öğrencilere örnek olacağınıza ve ülkemize değerli hizmetlerde bulunacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Selami Akkuş da üniversitelerinin yeni kurulduğunu ifade etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise YBÜ'nün Çubuk'ta eğitime başlamasının ve mezuniyet törenlerinin yerleşkede yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Rektör Doğan, üniversiteyi birincilikle bitiren Sağlık Bilimler Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Gülsüm Avcı'ya hediyesini takdim etti.

Protokol üyeleri daha sonra sırayla dereceye girenlere diploma ve plaketlerini verdi.

Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.