Ankara

Başbakan Yıldırım Erzincan'da

16:26 04 Haziran 2016
Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan ve kendi adını taşıyan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışını yaptı.

Yıldırım, Mimar Sinan Mahallesi'nde 16 derslikli lisesinin açılışında öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı.

Burada yaptığı konuşmada, Erzincan'ın bugün başka bir güzel olduğunu, başbakan olarak ilk defa baba ocağına geldiğini aktaran Yıldırım, öğrencilere okullarının güzel olup olmadığını, beğenip beğenmediklerini sordu. Öğrencilerin "evet" yanıtını alan Yıldırım, "Güzel bir eğitim ve öğretimi mevlam nasip eylesin. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, Türkiye'nin geleceği sizsiniz. Onun için size ne kadar yatırım yapsak, ne kadar hizmet etsek o kadar layıksınız. Size ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Onlar gençlerimizi geleceğe hazırlıyor." diye konuştu.

Konuşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da teşekkür eden Yıldırım, öğrencilere de zihin açıklığı diledi, yöresel ifade ile "Okuz, yazız, derslerinize bakız" sözlerini kullandı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da okulun adını Yıldırım'ın başbakan olmadan önce düşündüklerini ve okulun ismini 2013'te koyduklarını aktardı. Okulun hayırlı olmasını temenni eden Hisarcıklıoğlu, kız çocuklarının eğitim hayatına devam etmesinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, "Bir erkeği yetiştirirseniz bir kişi yetiştirirsiniz ama bir kızı eğitirseniz bütün aileyi eğitmiş olursunuz. Aileyi eğitirseniz, toplumu eğitirsiniz, o yüzden bu okul bizim göz bebeğimiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.