Ankara

Adalet Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı

15:10 05 Haziran 2016
Adalet Partisi 1. Olağan Kongresi yapıldı

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, yeniden genel başkanlığa seçildi.

AP'nin bir otelde yapılan 1. Olağan Kongresi'nde tek genel başkan adayı olan Öz, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkan oldu.

Öz, burada yaptığı konuşmada, genel başkan seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek, partililere teşekkür etti.

Eşitlik, adalet ve hakça paylaşımı savunduklarını belirten Öz, "Adaleti esas alan, toplumsal hak ve özgürlüklerin önünü açan, milletin devlet için değil, devletin millet için var olduğuna inanan bir partiyiz. İnsanca yaşayan ve kimsenin kimseye muhtaç olmadığı bir toplumu amaçlayan, rantın değil, halkın kalkınma partisi olacağız." dedi.

Öz, Türkiye'de muhalefet partisi boşluğu olduğunu vurgulayarak, "Nerede muhalefet partisi? Bunlar meydanı boş buldular. Türkiye'nin evlatları var, bunun hesabını soracağız. Bizler bunun için çıktık yola." değerlendirmesinde bulundu.

Demokrat Parti'nin devamı olarak 1961 yılından Süleyman Demirel öncülüğünde kurulan AP, 12 Eylül darbesinin ardından kapatıldı. 1995'de yeniden açılan parti, 2009'a kadar faaliyetlerini yürütmesine rağmen hiçbir seçime katılmadan bir kez daha kapandı. Vecdet Öz öncülüğünde geçen yıl yeniden siyasi hayattaki yerini alan AP, ilk amblemindeki gibi kitap ve güneş simgesini kullanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.