Ankara

Suların çekilmesi verimi düşürdü

12:44 07 Haziran 2016
Suların çekilmesi verimi düşürdü

Beypazarı Bostancılar Odası Başkanı Ahmet Gencer, su kaynaklarının giderek azaldığını söyledi.

Beypazarı Bostancılar Odası Başkanı Ahmet Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada çiftçinin, havuç yetiştirmede fazla su kullandığını söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınmanın başta çiftçiyi etkilediğini belirten Gencer, "Yer yer arazide su çekilmeleri baş göstermiştir. Bizim bölgemizde çiftçilerimiz genelde sulu tarım yapmaktadır. Bunların başında da havuç en başı çektiği gibi marul, soğan, ıspanak bunu takip etmektedir. Arazilerde, suların çekilmesiyle verim de çok düşmüştür. Bundan böyle sebze yetiştirmede, damla sulama yöntemine geçilmesi, suların da iyi değerlendirilmesi açısından son derece önemli." dedi.

Çiftçilerin, gelecekte en büyük sorununun su sıkıntısı olabileceğini işaret eden Gencer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çiftçimiz su konusunda çok daha hassas davranmalı. Çiftçimiz suyu bilinçsizce kullanıyor. Artık damlama sulama sistemine geçilmesi gerekir. Halen çiftçilerimizden birçoğu öğle sıcağında fıskiye ile sulama yapmaktadır. Bu sulama tekniği iyi bir sulama tekniği değil, sadece sebzeye zarar vermektedir. Damlama sulama tekniği ile suyun daha tasarruflu kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Tüm çiftçilerimize bir an öncesi damla sulama yöntemine geçmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.