Ankara

İftar çadırlarının yemeği EGO mutfağından

12:45 09 Haziran 2016
İftar çadırlarının yemeği EGO mutfağından

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başkentin dokuz ayrı noktasında her gün 12 bin kişiye verilen iftar yemekleri, EGO Genel Müdürlüğü’nün mutfağında hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi personeline de hizmet veren EGO Genel Müdürlüğü mutfağında iftar çadırlarında verilen yemekler üç vardiyalı yoğun bir mesaiyle hazırlanıyor.

Çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan iftar menüleri için 25 kişilik aşçı ekibi çalışıyor. 17.00'de tamamlanan hazırlıkların ardından yemekler iftar saatine kadar 4 saat süreyle ısıyı muhafaza eden özel kaplara yerleştiriliyor.

EGO Genel Müdürlüğü yemekhanesinde yapılan hazırlıklar konusunda bilgi veren başaşçı Sabri Murat, ekibin sabahı saat 06.00’da hazırlıklarını yapmaya başladığını ve çalışmaların gün boyu sürdüğünü kaydetti.

Yemek pişirme maratonunun 24 saat önceden başladığını belirten Murat, iftarlıkların bir gıda mühendisi ve bir beslenme uzmanı gözetiminde son derece hijyen ve sağlıklı bir ortamda, teknolojinin son ürünü ocak ve fırınlarda pişirildiğini anlattı. Murat, birinci kalite malzemeler kullanılmasının da yemeğin lezzetini de artırdığına belirtti.

Başaşçı Murat, şunları kaydetti:

“Mutfakta, 15-20 dakika arasında bin kişiye yetecek miktarda yemek çıkarabilen, teknolojinin son ürünü, tamamen otomatik ayarlı fırınları kullanıyoruz. Bu fırınların en önemli özelliği ise patates, patlıcan, balık, et gibi birçok besinin kızartılmadan, çok az yağla pişirilmesidir.

Eski yöntemle kızartılması halinde çok yağ çeken bu besinler, bu fırınlar sayesinde kızartıldığı için yanık yağ oluşmuyor. Bu sayede de hem kanserojen madde içermeyen hem de oruçluların midesine dokunmayacak hafif ve doyurucu yemekleri ikram etmiş oluyoruz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.