Ankara

Kardeşlik, sınırları aştı

10:41 10 Haziran 2016
Kardeşlik, sınırları aştı

MELİKE KINACI - "Sınırları aşan kardeşlik" sloganıyla 7 yıldır uluslararası ramazan etkinlikleri düzenleyen Keçiören Belediyesi, bu sene de İslam coğrafyasından 19 ülkenin sahne sanatçılarını ve özgün kültürlerini vatandaşla buluşturuyor.

Kalaba Kent Meydanı'nda ramazan ayı boyunca her gece düzenlenen etkinlikler kapsamında, Afganistan'dan Kosova'ya, Özbekistan'dan Filistin'e, Sudan'dan Pakistan'a dünyanın farklı ülkelerinden sahne alan ulusal ve yerel sanatçılar, yöresel danslar sergileyen ekipler, kültürlerin tanıtımına, barış ve kardeşlik bilincinin gelişimine katkı sağlıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinliklerle günde yaklaşık 5 bin, ay boyunca da toplam 100 binin üzerinde vatandaşa ramazan ayının manevi atmosferiyle beraber, barış, huzur ve kardeşlik duygularını yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Ramazan etkinliklerini uluslararası kapsamda düzenleyen tek belediye olduklarını belirterek, diğer belediyelerin de kapsamlı etkinlikler düzenlemesinden memnuniyet duyacaklarını dile getiren Ak, "7 yıldır 'sınırları aşan kardeşlik' diyoruz. Mübarek Ramazan-ı Şerif, kardeşliğimizin, dayanışmanın, paylaşmanın ayı. İnsanların, başkalarının durumlarını hissettikleri, anladıkları ay. Sadece kendi ülkemizdeki insanlarımıza değil, sınırlarımızın ötesindeki Müslüman kardeşlerimize de bu paylaşmayı, bu dayanışmayı bu kardeşliği göstermek istiyoruz." dedi.

"Sınırımızın ötesinde ama gönül coğrafyamızın içerisinde yer alan bütün İslam coğrafyasındaki ülkelerden misafirler çağırıyoruz. Burada onlarla birlikte ramazanı idrak ediyoruz." ifadesini kullanan Ak, gelen misafirlerce sergilenen sahne gösterileri ve yöresel tanıtımlarla, Ankaralıların, Müslüman kardeşlerini daha yakından tanıma, kültürler arası kaynaşma imkanı bulduklarını vurguladı.

Ayrıca 19 ülkeden gelen yaklaşık 100 misafirle aynı sofrada iftar yaptıklarını, teravih namazı kıldıklarını, etkinlikler bitince sahur yaptıklarını dile getiren Ak, "Onlara etkinlik alanında bir ev de veriyoruz. O evlerinde eserlerini, yöresel kıyafetlerini, yemeklerini, özgün kültürlerini sergiliyorlar. Hem Keçiören hem Ankara hem Türkiye onların kültürünü, onlar da Türkiye'yi tanımış oluyor." diye konuştu.

Gelen misafirlerin Ankara'yla tanışmalarını 'güzel bir etkileşim' olarak yorumlayan Ak, "Güzel bir kardeşliğin örneği ortaya çıkıyor. Güzel dostluklar ortaya çıkıyor. Bu etkinlikler ülkemiz açısından, ümmet açısından ve mübarek Ramazan-ı Şerif'in bereketi açısından güzel bir çalışma olarak devam ediyor." ifadesini kullandı.

Kuzey Afrika'dan, Ortadoğu'dan, Türk Cumhuriyetlerinden, Balkan ülkelerinden insanları davet ettiklerine değinen Ak, şöyle devam etti:

"Çin Seddi'nden Adriyatik Denizi'ne kadar olan geniş gönül coğrafyamızın içindeki bütün ülkeler geliyor. Ayrıca etkinlik kapsamında bir de hemşehri buluşmaları düzenliyoruz. Anadolu'nun zenginliğini onlara gösteriyoruz. Keçiören'de en fazla nüfusa sahip olan 13 ayrı ilden hemşehri dernek ve federasyonuyla birlikte gerçekleştirdiğimiz hemşehri buluşmalarıyla da program zenginleşiyor."

Ankara'nın her ilçesinden etkinlik alanına gelen vatandaşların hem gezdiğini hem dinlendiğini hem de çay, kahve içerek açık havanın tadını çıkardığını belirten Ak, ramazan ayı boyunca gerçekleştirecekleri mahalle iftarlarıyla da 50 bin kişinin üzerinde vatandaşı ağırlayacaklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.