Ankara

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cihannüma sahur programına katıldı

05:58 11 Haziran 2016
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cihannüma sahur programına katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hayatın bi̇r mücadeleden ibaret olduğunu belirterek, "Allah'a hamdolsun seçimlerde büyük bir başarıyla geldik ama tevazu içinde önümüze bakıp, dikkatlice çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Ankara Temsilciliği'nin organize ettiği sahur programı, Pursaklar'da bir salonda yapıldı. Program, Kur'an-I Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Cihannüma Ankara Temsilcisi Ahmet Akça tüm katılımcılara teşekkür ederek Cihannüma'nın misyon ve vizyonunu anlattı.

Programda bir konuşma yapan Özhaseki, ülkenin zor bir durumda olduğunu belirterek, "Bulunduğumuz makam ve görevlerde iyi işler yaparak kendimizi ispat etmek ve bu yaptıklarımızı da ileriye doğru devam ettirmek durumundayız. 13-14 yıllık iktidarımız dönemlerinde hükümet olarak çok iyi işler yaptık. Geçmiş iktidarlarla kıyaslandığında her alanda başarılıyız. Bunu zaten tartışan bile yok. Sağlıkta da, ekonomide de, eğitimde de ve ulaştırmada da başarılıyız." diye konuştu.

Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra da iş ve çalışmalarımızı dikkat ve ihtimamla sürdürmemiz gerekiyor. Rehavete düşmememiz, iktidar olduk diye gurura kapılmamamız gerekiyor. Adeta yeni devrimler yaparak devam etmemiz icap ediyor. Her iş bitmiş değil, o kadar çok yapılacak iş var ki. Allah'a hamdolsun seçimlerde büyük bir başarıyla geldik ama tevazu içinde önümüze bakıp dikkatlice çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim birbirimizden ayırmasın. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın."

- "Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın"

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de dünyada insanlığın varoluşundan beri bir mücadelenin yaşandığını kaydederek, "Bu mücadele hak ile batılın mücadelesidir. Bu mücadelede daima mazlumların yanında yer alan bir dine ve hakkın yanında yer alan bir inanç ve öğretiye mensup insanlarız. Mazlumların ve hakkın galip geldiği bir dünya için, hepimiz gücümüzün sonuna kadar mücadele ve gayretimizi ortaya koyma çabasında olacağız." ifadelerini kullandı.

Malcolm X'in dediği gibi hedefi çok iyi belirleyerek, "kuklayı değil de kuklacıyı vurmak" gerektiğine işaret eden Gül, "Bu vesileyle yumruğunu mazlumlar için kullanan çok önemli ve değerli bir şahsiyet olan Muhammed Ali'yi ve onun şahsında tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

"Genç inancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilendir" şuuruyla büyüdüklerini aktaran Gül, "Yaşımız ne olursa olsun, bu inancı ve ideali diri tutabiliyorsak bu ülkeye çok güzel şeyler yapabiliriz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bu ramazan ayı inşallah kardeşlik ruhuna da önemli katkılarda bulunur." değerlendirmesini yaptı.

Sahur programına, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Cihannüma Genel Merkez ve Ankara yöneticileri ile 350 davetli katıldı. Programın sonunda yakındaki bir camide hep birlikte sabah namazı kılındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.