Ankara

Başkent güvenliği için 7 bomba arama köpeği alınacak

11:39 14 Haziran 2016
Başkent güvenliği için 7 bomba arama köpeği alınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, parklar, mesire alanları, barajlar, metro istasyonları, otobüs durakları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlardaki güvenlik hizmetleri için 7 patlayıcı madde arama köpeği alınmasına karar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İkinci Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan meclis toplantısında, sebze meyve üreticilerine destek verilmesine yönelik başkanlık yazısı kabul edildi. Buna göre, sebze meyve üretimi yapan veya işleyen kooperatif ve birliklerden talep edenlere, ürün kalitesinin artırılması ve ürünlerin markalaşması amacıyla, yapılacak değerlendirmeler sonucu yüzde 25 katkı payı, yüzde 75 hibe ile sebze-meyve yıkama, ayırma, doğrama ve paketleme makine ve ekipman desteği verilebilecek.

- Patlayıcı madde arama köpeği alınacak

Toplantıda ayrıca, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde kullanılmak üzere patlayıcı madde arama köpekleri alınmasına ilişkin başkanlık yazısı da görüşüldü. Parklar, mesire alanları, barajlar, metro istasyonları, otobüs durakları gibi halkın yoğun olarak bulunduğu alanlardaki güvenlik hizmetleri için 7 patlayıcı madde arama köpeği alınmasına oy birliğiyle karar verildi.

Karara göre köpekler, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ile ortak bir çalışma yapılarak satın alınacak. Köpekler ve köpekle birlikte görev yapacak personel eğitim programlarına dahil edilecek. Eğitimi tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan köpeklerin ve idarecilerin zaman zaman periyodik olarak eğitmenler tarafından denetlenmesi sağlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.